Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ο ανατριχιαστικός λόγος που γνωστό θέρετρο διαθέτει μυστικό καταφύγιο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 άτομα


Ένα πασίγνωστο θέρετρο διαθέτει ένα μυστικό καταφύγιο, το οποίο είναι εφικτό να φιλοξενήσει έως και 1.000 ανθρώπους.

Το Greenbrier είναι ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία πολυτελείας στον κόσμο και βρίσκεται στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, χτισμένο κοντά στο White Sulphur Springs.

Το πανέμορφο αυτό θέρετρο φιλοξενεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν το μεγάλο μυστικό που κρύβεται εκεί. Κάτω από το ξενοδοχείο Greenbrier δεσπόζει ένα μυστικό καταφύγιο, το οποίο διαθέτει 1.000 κρεβάτια, αίθουσα για δείπνο και καφέ, αλλά και νοσοκομείο.

Όλα αυτά βρίσκονται πίσω από μια πόρτα 25 τόνων, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν και τόσο καλά. Η ύπαρξη του μυστικού καταφύγιου έγινε γνωστή πριν από 32 χρόνια, όταν ο δημοσιογράφος Ted Gup της Whashington Post, έγραψε ένα άρθρο σχετικά με αυτό.


Οι κάτοικοι της περιοχής σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι υπήρχε κοντά τους ένα πυρηνικό καταφύγιο. Κατασκευάστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από το 1959 έως το 1962 προκειμένου να στεγάσει όλα τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Η κυβέρνηση ήρθε σε επαφή με το ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών προκειμένου να βοηθήσει στη δημιουργία του καταφυγίου, το οποίο είχε την κωδική ονομασία «Project Greek Island», φοβούμενοι ότι οι αξιωματούχοι μπορεί να χρειαστεί να καταφύγουν εκεί εάν εκτυλισσόταν ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Μετά την ολοκλήρωση του, το καταφύγιο εφοδιάστηκε με φορτία προμηθειών, αν και ευτυχώς κανένα από τα 535 μέλη του Κογκρέσου δεν χρειάστηκε ποτέ να τις χρησιμοποιήσει. Διαθέτει θαλάμους απολύμανσης, μονάδα εντατικής θεραπείας, αμφιθέατρα καθώς και αίθουσα ενημέρωσης επικοινωνιών, έτσι ώστε οι αξιωματούχοι να μπορούν τουλάχιστον να προσπαθήσουν να διαχειριστούν τη χώρα από εκεί εάν χρειαστεί.

Το κέντρο εκπομπής του καταφυγίου Greenbrier ήταν επίσης εξοπλισμένο με μεγάλα μεταβαλλόμενα εποχιακά σκηνικά, ώστε τα μέλη του Κογκρέσου να μπορούν να προσποιούνται ότι εκπέμπουν από την Ουάσιγκτον και ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.

Η ύπαρξή του έγινε γνωστή το 1992 και πλέον αποτελεί Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο, ενώ χρησιμοποιείται ως εγκατάσταση αποθήκευσης δεδομένων για τον ιδιωτικό τομέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ