Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς αρχεία μηνών από το Google Drive πολλών χρηστών


Μία περίεργη υπόθεση εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες για τη Google, αφού αρκετοί χρήστες κατέληξαν να αναζητούν τα αρχεία που είχαν αποθηκευμένα στο Google Drive τους.

Η γνωστή cloud υπηρεσία αναγνώρισε το πρόβλημα και σημείωσε πως ψάχνει αν βρει τα αίτια. Η ίδια πάντως αναφέρει πως το θέμα επηρεάζει μικρό αριθμό χρηστών που χρησιμοποιεί το Google Drive Desktop App.

Η κύρια αιτία του προβλήματος είναι ένας συγχρονισμός που έγινε στην desktop έκδοση του προγράμματος από την έκδοση 84.0.0.0 μέχρι την έκδοση 84.0.4.0. Ένας από τους χρήστες ανακάλυψε πως έχασε όλα τα αρχεία που είχε αποθηκεύσει από τον Μάιο και παρά τη βοήθεια των ειδικών της Google φαίνεται πως δεν βρήκε λύση στο πρόβλημά του.

To σχετικό thread στη σελίδα υποστήριξης της Google έχει φτάσει σχόλια από 192 χρήστες που έχουν το ίδιο ζήτημα και σχολιάζουν πανικοβλημένοι, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις η υποστήριξη δεν μπορεί καν να βρει τα ίχνη των αρχείων.

Ένα μέλος της ομάδας σημείωσε πάντως πως οι χρήστες δεν πρέπει να αποσυνδέσουν το λογαριασμό τους από το Google Drive desktop app, ενώ τους ανέφερε να μην μετακινήσουν και το φάκελο της εφαρμογής που βρίσκεται στα ακόλουθα paths
  • Windows: %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS
  • macOS: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ