Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Εδώ και δύο ημέρες η ελληνική τηλεόραση έχει μια νέα κόντρα, μεταξύ της Κουτσελίνη και της Συνατσάκη


Είναι γεγονός πως οι περισσότερες κόντρες στην ελληνική τηλεόραση είναι αχρείαστες, αδικαιολόγητες, άνευ σημασίας και καθόλου σοβαρές. Σε αυτή τη λίστα προστέθηκε κι αυτή που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες, μεταξύ της Ζήνας Κουτσελίνη και της Μαίρης Συνατσάκη. Ένα beef από αυτά που γιγαντώνονται και διαιωνίζονται χωρίς να υπάρχει λόγος, αλλά γίνεται υπαρκτό κυρίως για να εμπλουτίζει τον χρόνο στις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, όλα ξεκίνησαν από μία δήλωση της Μαίρης Συνατσάκη, στο νέο podcast που ξεκίνησε μαζί με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, την Αλίκη Συνατσάκη και την Αθηνά Τσαγκαράκη, όπου η επιχειρηματίας και youtuber δήλωσε πως «επέλεξα να απέχω από την ελληνική τηλεόραση, δεν βγαίνεις μπροστά και σου λένε κάνε ό,τι θες, δεν υπάρχει αυθορμητισμός».

Αυτή λοιπόν τη δήλωση, σχολίασε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο. Την απάντηση της βέβαια δεν την περίμενε κανείς, αφού η παρουσιάστρια θυμήθηκε ένα παλιό περιστατικό κατακεραυνώνοντας την Μαίρη Συνατσάκη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, από την εποχή που παρουσίαζαν την εκπομπή Spata Live.

«Η κυρία Συνατσάκη δεν νομίζω να περιορίστηκε ποτέ ο αυθορμητισμός της. Άλλωστε, κάποτε σε μια εκπομπή που ήταν, έβρισε το παιδί μου μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Αν τον είχε περιορίσει τον εαυτό της, ενδεχομένως να το είχε σκεφτεί καλύτερα. Είναι ωραίο οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό και οι ίδιοι, να το θυμούνται, όταν μετά από χρόνια κρίνουν τους άλλους», είπε αρχικά η Ζήνα Κουτσελίνη και συνέχισε:

«Η κυρία Συνατσάκη μαζί με τον κύριο Ουγγαρέζο τότε, είχα δώσει μια συνέντευξη για την κόρη μου, όπου μιλούσα κι έλεγα ότι η κόρη μου είναι μικρή και της αρέσει πολύ η μαγειρική και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει σεφ. Και πετάγεται ο Ουγγαρέζος τότε σε όλη την παρέα και είπαν “θα σε πάει αίμα” και γελούσαν όλοι μαζί, αυτός ήταν ο τίτλος της εκπομπής. Επειδή την κόρη μου τη λένε Έμμα, ότι θα με πάει… αίμα! Και πέταξαν τότε το περιοδικό κάτω τότε με σνομπισμό. Όλα αυτά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κάποια χρόνια πίσω».

Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη στην Ζήνα Κουτσελίνη

Η Μαίρη Συναντσάκη μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Φαίη Φώτου, απάντησε στην Ζήνα Κουτσελίνη εξηγώντας: 

«Επειδή ευτυχώς υπάρχει το απόσπασμα της συγκεκριμένης τηλεοπτικής στιγμής, είναι απολύτως φανερό ότι δε βρίζω το παιδί κανενός ανθρώπου. Ο τρόπος που διαβάζω το απόσπασμα είναι πράγματι εκνευριστικός. Έχω μια υπερβολή και μια “τηλεοπτικίλα” εκείνης της εποχής που με ενοχλεί. Ουσιαστικά αυτό έλεγα και στο podcast. Ότι εκείνα τα χρόνια που έκανα τηλεόραση, έπρεπε να είμαστε όλοι “κάπως” για να μοιάζουμε τηλεοπτικές φιγούρες. Με βρίσκω ενοχλητική στο ύφος που διαβάζω το κείμενο και τις ερωταπαντήσεις, καθώς και με το γεγονός ότι πετάω το περιοδικό, αλλά επαναλαμβάνω πουθενά δε βρίζω το παιδί της κυρίας Κουτσελίνη».

Μια κόντρα με συνέχεια από την Ζήνα Κουτσελίνη

Επειδή προφανώς η τρίχα γίνεται τριχιά στην τηλεόραση, η κόντρα αυτή δεν μπήκε στο mute και συνέχισε. Για την ακρίβεια την συνέχισε η Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία έκανε ανάρτηση στο TikTok, με ένα ακόμη απόσπασμα από την τότε εκπομπή, όταν σχολιάστηκε η εξωτερική της εμφάνιση. 


Αξίζει ένα λογοπαίγνιο αυτόν τον χαμό;

Σύσσωμες οι ψυχαγωγικές εκπομπές σχολίασαν την εν λόγω κόντρα, με το όνομα της Μαίρης Συνατσάκη να γίνεται ξαφνικά πρώτο θέμα Τη στιγμή που η ίδια έχει επιλέξει τον κόσμο του Youtube για να επικοινωνεί τη δουλειά της, άρα δεν είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο που έχει να κερδίσει ή να χάσει κάτι. Οι αντιδράσεις, δε, ήταν διχασμένες: Όσοι δεν ήθελαν να στηρίξουν τη Συνατσάκη, απλά πήραν το μέρος της Κουτσελίνη.

Όμως για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, ήταν τόσο τρομερό αυτό το λογοπαίγνιο που έγινε από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τελικά την πλήρωσε η Μαίρη Συνατσάκη; Πόσω μάλλον σε μια τηλεόραση που είχε συγκεκριμένη γραμμή στις παρουσιάσεις των θεμάτων και κυρίως δεν βιώναμε την εποχή του politically correct;

Όλοι οι παρουσιαστές που μετρούν κάποια χρονιά στην τηλεόραση έχουν υποπέσει σε λάθη, σε τραγικά λάθη, που τα περισσότερα τώρα πια τα μετανιώνουν. Μηδενός εξαιρουμένου. Η τηλεόραση, όπως όλα τα μέσα ενημέρωσης, συμβαδίζει με την εκάστοτε εποχή. Πηγαίνουν χέρι-χέρι. Ένα τέτοιο λογοπαίγνιο, τώρα, μπορεί να μην λεγόταν με την ίδια ευκολία. Το να βγάζεις από το χρονοντούλαπο ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν μια 10ετία και να δημιουργείς αρνητικό κλίμα για ένα πρόσωπο που δεν είναι πλέον στην τηλεόραση, είναι ευτελές και άτοπο. Πόσω μάλλον όταν τοποθετείς τον εαυτό σου στην θέση του θύματος. Δεν νομίζουμε πως η Ζήνα Κουτσελίνη χρειαζόταν να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Ακόμα και στο κομμάτι των πλαστικών επεμβάσεων και τα σχόλια για την εμφάνιση της Ζήνα Κουτσελίνη, που δεν εξέφρασε κάποια άποψη η Μαίρη Συνατσάκη, που ακόμα κι αν το έκανε θα ήταν μια άποψη, δεν υπάρχει λόγος να καταδικάσεις έναν άνθρωπο και το πώς σκεφτόταν πριν δέκα χρόνια. Τουλάχιστον, στα χρόνια που πέρασαν, η Μαίρη Συνατσάκη έχει βγει μπροστά και έχει στηρίξει τις γυναίκες, όταν άλλοι δεν τολμούσαν. Δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ