Η ιστορία της Ρέιτσελ αποτελεί έμπνευση, δείχνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθείς με ένα νέο χόμπι και να διαπρέψεις, ακόμη και μπροστά σε απροσδόκητες προκλήσεις όπως μια πανδημία.
Όταν η Ρέιτσελ Γουίλιαμς, 89 ετών, αποφάσισε να ασχοληθεί με το πινγκ πονγκ, δεν είχε καν πιάσει ρακέτα στα χέρια της. Μετά από τρία χρόνια έγινε πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα για την αξιοσημείωτη επίδοσή της στους Εθνικούς Αγώνες Ηλικιωμένων στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, όπου εξασφάλισε την έβδομη θέση στην ηλικιακή της ομάδα, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για μια χομπίστρια.
Το ταξίδι της Ρέιτσελ στον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ξεκίνησε ως μέσο για να παραμείνει ενεργή. Το 2020, το γυμναστήριο της κοινότητας ηλικιωμένων της στο Lancaster της Πενσυλβάνια έπρεπε να κλείσει τις πόρτες του λόγω των περιορισμών του COVID-19. Είχε ακούσει ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν ήταν μόνο ένας διασκεδαστικός τρόπος για να παραμείνει κανείς σωματικά δραστήριος, αλλά και μια φανταστική προπόνηση για τον εγκέφαλο.
Η Ρέιτσελ πήρε μια έξυπνη απόφαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επένδυσε σε ένα ρομπότ πινγκ πονγκ, το οποίο της κόστισε 200 δολάρια. Αυτή η έξυπνη συσκευή της επέτρεψε να εξασκεί τις ικανότητές της στο πινγκ πονγκ ανά πάσα στιγμή.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το να παίζεις πινγκ πονγκ εναντίον ενός ρομπότ είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος να κρατάει κάποιος ενεργό τον εγκέφαλο. Σε αντίθεση με το παιχνίδι με έναν ανθρώπινο αντίπαλο, ένα ρομπότ δεν παρέχει τις συνήθεις ενδείξεις της γλώσσας του σώματος στις οποίες βασίζονται οι παίκτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ