Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Παρά θιν’ αλός 2023. Βουλιάζει από κόσμο η Καλαμαριά σε κάθε εκδήλωση!


 Από κάθε σημείο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, σπεύδουν οι λάτρεις της μουσικής να απολαύσουν τις συναυλίες που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 33ου Παρά θιν’ αλός.

Και φέτος ο Δήμος Καλαμαριάς φρόντισε να φιλοξενήσει καλλιτέχνες από διαφορετικές μουσικές σκηνές και να βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

«Το Παρά θιν’ αλός αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό στην Καλαμαριά εδώ και δεκαετίες. Φέτος η παρουσία του κόσμου, που σε κάθε εκδήλωση ξεπερνάει κάθε προσδοκία, μας γεμίζει χαρά, γιατί προσφέρουμε στους πολίτες στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, που όλοι έχουμε ανάγκη», δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Κώστας Χατζής, Josephin, Θοδωρής Βουτσικάκης, ξεσήκωσαν το κοινό το οποίο κατέκλυσε τόσο το Κυβερνείο, όσο και την πλαζ Αρετσούς, προκειμένου να τους απολαύσει!  

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που είχε πριν την πρώτη συναυλία, πολύς κόσμος έσπευσε στο Κυβερνείο να παρακολουθήσει τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς & Καμεράτα Αριστοτέλλης, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς της ΚΕΔΚΑ & Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου.

Ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση του κοινού στην παράσταση «13» της εθελοντικής θεατρικής ομάδας «Κύκλος Ζωής» στο Κυβερνείο δίνοντας μία άλλη διάσταση στο φετινό φεστιβάλ.

«Με πολλή δουλειά, αλλά κυρίως μεράκι οργανώθηκε και φέτος το Παρά θιν’ αλός. Παρακολουθούμε τον ενθουσιασμό του κόσμου κι αυτό δικαιώνει τις προσπάθειές μας» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Και όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή, καθώς ακολουθούν: Δήμος Αναστασιάδης (31/8), Ηλίας Βρεττός (1/9), ενώ διαφορετική νότα πρόκειται να δώσει το οπερετικό δράμα της συνθέτριας Λίνας Τόνια «Μαρία Κάλλας, το ανεξίτηλο πέρασμα, 100 χρόνια από τη γέννησή της» που θα πραγματοποιηθεί στις 4/9.  Αμέσως μετά «Υπό το Σεληνόφως» θα παίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Ένας τόσο σπουδαίος πολιτιστικός θεσμός, δε θα μπορούσε παρά να κλείσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο κι αυτός δεν είναι άλλος από τη μεγάλη συναυλία των αδερφών Τσαχουρίδη, στο Γήπεδο του Απόλλων Καλαμαριάς στις 7/9, η οποία θα ολοκληρωθεί με τη μετονομασία του σε στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς «Βασίλης Τριανταφυλλίδης» (Χάρρυ Κλυν).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ