Έκρυθμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι, μετά και τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες ανάμεσα σε 15 πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι έχουν απολυθεί, μελών συνδικαλιστικών φορέων και δυνάμεων των ΜΑΤ, μετά και την αλλαγή της εργοδοσίας.
Από την πλευρά τους οι περίπου 45 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ζητούν να σταματήσει αυτή η κατάσταση για να μπορέσουν να εργαστούν.
Ο δικηγόρος των εργαζομένων στη Μαλαματίνα Ανδρέας Μιχαήλος μιλώντας στον Status fm και στον Δημήτρη Βενιέρη έκανε λόγο για αδικία σε βάρος των ήδη εργαζομένων τονίζοντας πως "έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι". Μάλιστα ανέφερε πως έξω από το εργοστάσιο διαμαρτύρονται και βουλευτές αλλά και πολλά μέλη άλλων συνδικαλιστικών φορέων.
"Έχει περάσει προς τα έξω ότι το σύνολο των εργαζομένων είναι αντιτιθέμενο στη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας εδώ στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας, πράγμα που δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει δηλαδή μια εικόνα ότι το σωματείο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο είναι η αποκλειστική φωνή των εργαζομένων. Ούτε αυτό είναι αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τουλάχιστον 45 εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν σε όλο το φάσμα της εταιρίας Μαλαματίνα και αυτή τη στιγμή προπηλακίζονται και εμποδίζεται η εργασία τους. Η πλειοψηφία δηλαδή των εργαζομένων θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Υπάρχει ένα επιχειρησιακό σωματείο, το τμήμα διανομών της εταιρίας, το οποίο στην συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από οδηγούς, οι οποίοι έχουν ασκήσει και αυτοί το νόμιμο δικαίωμά τους να απεργήσουν. Η εταιρία έχει κάνει και αυτή τις δικές της κινήσεις. Εμείς έχουμε ένα διακριτό ρόλο. Εμείς είμαστε οι συνάδελφοι αυτών των οδηγών που έχουν απολυθεί αλλά εξακολουθούμε και παραμένουμε στην εταιρία και θέλουμε να εργαστούμε. Δεν ταυτιζόμαστε εμείς με την εργοδοσία", είπε και συνέχισε: "Χθες έγινε ένα σκηνικό απείρου κάλους. Υποβλήθηκαν μηνύσεις από εργαζόμενους σε βάρος εργαζομένων. Έχουμε το τραγελαφικό εργαζόμενοι να διώκουν εργαζόμενους, ότι δήθεν τους προπηλάκισαν. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρία μου ζήτησαν να έχουν μια νομική εκπροσώπηση διότι υποτίθεται ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων τους εκπροσωπούν, δεν στρέφονται εναντίον τους".
Ερωτηθείς αν η εταιρία έκανε κάποιες κινήσεις που να προσκρούουν στον νόμο ο κ. Μιχαήλος είπε: "Ότι και να έκανε η νέα εταιρία, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος για να το κυνηγήσεις και να το προσβάλλεις. Αν η νέα εταιρία έκανε απολύσεις έχουν το δικαίωμα οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης. Αυτό το οποίο δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν είναι να προπηλακίζουν συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούν. Αυτή είναι μια ιστορία που κρατάει από την 1η Αυγούστου. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Με σόκαρε το γεγονός ότι συνάδελφοι που εργάζονται μαζί για 25 χρόνια βρέθηκαν διωκόμενοι από συναδέλφους τους με μηνύσεις. Ο πρόεδρος που ήγείται του σωματίου που κάνει την απεργία είπε ότι προπηλακίστηκε από συναδέλφους, το οποίο αρνούνται οι εντολείς μου. Το δεύτερο είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρία δεν θέλουν να έρχονται με συνοδεία ΜΑΤ. Έχουμε δηλαδή μια ομάδα εργαζομένων, λες και είναι όμηροι. Οι εργαζόμενοι δηλαδή μπαινοβγαίνουν με με συνοδεία των ΜΑΤ . Έρχεται και τους παίρνει η κλούβα. Αυτοί που βρίσκονται έξω από την εταιρία, δεν είναι μόνο εργαζόμενοι. Είναι και άνθρωποι που εκπροσωπούν συλλογικούς φορείς. Από βουλευτές μέχρι συνδικαλιστές ευρύτερων σωματείων".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ