Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


Με αφορμή τις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της αναμενόμενης κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η Δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη, Υπεύθυνα”, κατέθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σχέδιο ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο διατρανώνεται η αντίθεσή του στην επιθετική δράση του Αζερμπαϊτζάν και στην υποστήριξή του από την Τουρκία.

Το σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι το ακόλουθο :

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει κατηγορηματικά τις στρατιωτικές επιχείρησεις του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ που κατοικείται κατά 90% από Αρμένιους. Οι επιθέσεις αυτές οι οποίες υποστηρίζονται και πιθανόν υποδαυλίζονται από την Τουρκία, η οποία επιδεικνύει επιθετική – επεκτατική συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους γείτονές της, αποτελούν προσβολή απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στον πολιτισμένο κόσμο.

Αρμένιοι και Έλληνες, έχοντας υποστεί τα ίδια δεινά, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του πόνου και της καταστροφής που προκαλούν αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και τον κίνδυνο εξέλιξής τους σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ιδιαιτέρως η πόλη της Θεσσαλονίκης, αδελφοποιημένη πόλη με το Γκιουμρί της Αρμενίας, είναι μία πόλη ανοιχτή και φιλόξενη σε όλην την προσφυγιά και υποδέχθηκε στο παρελθόν χιλιάδες Αρμένιους πρόσφυγες μετά τη γενοκτονία και τις διώξεις που υπέστησαν από την Τουρκία, με αποκορύφωμα την γενοκτονία από το Κεμαλικό καθεστώς.

Με την ίδια ευαισθησία διατρανώνει σήμερα την αντίθεσή της στην επιθετική δράση του Αζερμπαϊτζάν.

Με όλες του τις δυνάμεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης και διαμέσου του δικτύου των αδελφοποιημένων με εμάς πόλεων και όλων των δικτύων που ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει, μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να ενημερώσουμε και να συμβάλουμε στην διεθνή κατακραυγή εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και των υποστηρικτών του, στη σύρραξη αυτή.

Καλούμε την διεθνή κοινότητα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποσοβηθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου και η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και ενώνουμε την φωνή μας με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.


Η Δημοτική Παράταξη
“Θεσσαλονίκη, Υπεύθυνα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ