Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Τσελέντης: Οι μετασεισμοί μπορεί να έχουν μέγεθος ακόμα και 6 ρίχτερ


Μία δραματική προειδοποίηση έκανε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Σάμο. Ο σεισμολόγος μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει τσουνάμι και πως θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία.

Ο Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι οι μετασεισμοί θα είναι ισχυροί και μπορεί να έχουν μέγεθος ακόμη και 6 ρίχτερ, για αυτό ζήτησε από τους κατοίκους που μένουν σε παλιά σπίτια να απομακρυνθούν ενώ κάλεσε και τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ακτές γιατί υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάποιο τσουνάμι.


Χουλιάρας για τον σεισμό στη Σάμο: Θα έχουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) ανοιχτά της Σάμου, ο οποίος έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η δόνηση ταρακούνησε και την Τουρκία με τα Μέσα της γειτονικής χώρας να μεταδίδουν ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια στη Σμύρνη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναμένεται να υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

«Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Β της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ