Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Φωτογραφίες και βίντεο από τη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Πέντε τραυματίες - Στο νησί μεταβαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς


Ισχυρός και επιφανειακός σεισμός μεγάλης διάρκειας ταρακούνησε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Σάμο, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ στη Σμύρνη κατέρρευσαν κτίρια.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια άγνωστου ακόμα μεγέθους και έκτασης προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στα νοτιόχωρα της Χίου ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά τυχόν ζημιές και σε άλλες περιοχές. Ζημιές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στη Λέσβο.Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναχωρεί εσπευσμένα για τη Σάμο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών και τη λήψη μέτρων για το ενδεχόμενο μεγάλων μετασεισμών.

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου προκάλεσε τον τραυματισμό 5 ανθρώπων, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου του νησιού, Νίκο Στεφανή, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1. Οι 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο υφυπουργός θα μεταβεί στη Σάμο με ελικόπτερο και θα συνοδεύεται από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ.

Η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει στους κατοίκους των νησιών γύρω από τη Σάμο όσα αναφέρει και στα μηνύματα μέσω 112 που έστειλε, και συγκεκριμένα να αποφεύγουν επικίνδυνα κτίρια, να καταφεύγουν σε ανοιχτό ασφαλή χώρο, να μην τηλεφωνούν άσκοπα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.Υπενθυμίζεται ότι μέσω 112 εστάλησαν δύο μηνύματα με τη μορφή συναγερμού, sms και φωνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ