Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

UPD: Κατέθεσαν φάκελο για τη δημοπρασία του 5G οι Cosmote, Vodafone, Wind


Η ΕΕΤΤ επιβεβαίωσε ότι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, οι Cosmote, Vodafone και Wind κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής για τη δημοπρασία του συνόλου του φάσματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του 5G δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφέρει:

Μετά τη λήξη της σημερινής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, η ΕΕΤΤ γνωστοποιεί ότι οι εταιρίες COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών και WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής για όλες τις φασματικές περιοχές (ήτοι 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz) στη διαγωνιστική διαδικασία που θα διεξαχθεί με σκοπό τη χορήγηση φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G).

Η ΕΕΤΤ θα ελέγξει τους φακέλους συμμετοχής, θα ανακοινώσει τους προεπιλεγέντες συμμετέχοντες και στη συνέχεια, θα εξετάσει τη δέσμευση τμημάτων ραδιοσυχνοτήτων για τους προεπιλεγέντες. Τέλος, θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία μέσω δημοπρασίας πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα και χρήση ειδικού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό από την ΕΕΤΤ.

Νωρίτερα το Moved.gr έγραψε:

Τη συμμετοχή τους στον επερχόμενο διαγωνισμό για τις συχνότητες του 5G επιβεβαίωσαν Cosmote, Vodafone και Wind. Οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι κατέθεσαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) τους σχετικούς φακέλους.

Μέσω του διαγωνισμού για το φάσμα που θα αναπτυχθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) θα διατεθούν τα δικαιώματα χρήσης για τις ζώνες των 700MHz, 2GHz, 3400-3800MHz και 26GHz. Κάποιες από αυτές ξεκινούν να απελευθερώνονται από τις 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις τιμές εκκίνησης της δημοπρασίας για το 5G, εφόσον τελικά παραχωρηθούν όλες οι συχνότητες, το συνολικό τίμημα που θα κληθούν να καταβάλουν οι τρεις πάροχοι αναμένεται να διαμορφωθεί σε €367,319 εκατ.

Οι τρεις πάροχοι Cosmote, Vodafone, Wind μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις για τη διαδικασία του 5G μέχρι την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020. Η ανακοίνωση οριστικού καταλόγου προεπιλογής από την ΕΕΤΤ αναμένεται στις 11 Νοεμβρίου. Η δημοπρασία προβλέπεται πως θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Οι πάροχοι που θα κερδίσουν τελικά τις άδειες θα είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν με 5G εντός 3ετίας περιοχές όπου κατοικεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Επίσης, το 60% των εθνικών οδών, των αυτοκινητόδρομων και του σιδηροδρομικού δικτύου στις διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα-Πάτρα.

Η καταβολή του τιμήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο 100% τοις μετρητοίς εντός 10 ημερών από την απόφαση της ΕΕΤΤ είτε με προκαταβολή του 30% εντός δέκα 10 ημερών. Το υπολειπόμενο 70% θα πληρωθεί σε 9 ετήσιες δόσεις, προσαυξημένες με το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου δωδεκάμηνης διάρκειας +0,25 ποσοστιαίες μονάδες, με την πρώτη καταβολή να έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024.


Πηγή: moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ