Πόσες φορές μπορεί να φάγαμε λίγο παραπάνω και την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε να κάνουμε γυμναστική, προκειμένου να το «κάψουμε»; Για παράδειγμα, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι πίτσας ή στη σοκολάτα και μετά από «ενοχές» τρέξαμε στο διάδρομο. Δεν αρκεί, όμως αυτό!
Πρέπει να ξέρουμε ακριβώς πόσο παχυντικό ήταν αυτό που φάγαμε για να γίνει σωστή δουλειά. Όπως αναφέρεται σε άρθρο του BBC, που βασίζεται σε δημοσίευση στο «Journal of Epidemiology and Community Health» μια σήμανση στα τροφίμα, στην οποία θα αναγράφονταν οι θερμίδες αλλά και ο χρόνος άσκησης, που απαιτείται για να «καούν» θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε μείωση των επιπέδων παχυσαρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η επικεφαλής ερευνήτρια-καθηγήτρια, Amanda Daley, επισημαίνει ότι η σήμανση των τροφίμων με «θερμίδες άσκησης» κάνει τους καταναλωτές να συνειδητοποιούν τι τρώνε και έτσι να κάνουν πιο σωστές επιλογές φαγητού. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι για να κάψετε τις θερμίδες μιας πίτσας χρειάζεται να περπατήσετε 4 ώρες!
Ας δούμε, λοιπόν, ενδεικτικά έναν πίνακα με τρόφιμα, τις θερμίδες τους, αλλά και τον χρόνο άσκησης που χρειάζεται για να «καούν»:
Ένα μπολ δημητριακά (172 θερμίδες)
Τρέξιμο 16΄
Περπάτημα 31′
Μια μπάρα σοκολάτας (229 θερμίδες)
Τρέξιμο 22′
Περπάτημα 42′
Ένα σακχαρούχο αναψυκτικό (138 θερμίδες)
Τρέξιμο 13′
Περπάτημα 26
′
Ένα μάφιν βατόμουρο (265 θερμίδες)
Τρέξιμο 25′
Περπάτημα 48′
Ένα πακέτο τσιπς (171 θερμίδες)
Τρέξιμο 16′
Περπάτημα 31′
Ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον (445 θερμίδες)
Τρέξιμο 42′
Περπάτημα 1 ώρα και 22′
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ