Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Τζον Τραβόλτα: Με το ένα πόδι έξω από τους σαϊεντολόγους - Πώς παράκουσε τις εντολές τους

Μία στιγμή που δεν την φανταζόταν ποτέ ότι θα ερχόταν στη ζωή του έπειτα από 45 χρόνια στους κόλπους της Σαϊεντολογίας ζει ο Τζον Τραβόλτα, που πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει ενεργό μέλος ή θα εγκαταλείψει, μετά τον θάνατο της Κέλι Πρέστον.
Αυτή η σημαντική καμπή στη σχέση του με τη Σαϊεντολογία ήρθε, αφού ο σταρ αψήφησε την αντίθεση της Εκκλησίας στις θεραπείες του καρκίνου, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με την DailyMail.com. Ο ίδιος στην ανάρτηση όπου ανακοίνωσε τον θάνατό της επεσήμανε ότι η Κέλι έδωσε έναν γενναίο αγώνα με την αγάπη και τη στήριξη πολλών, ενώ εξήρε την προσφορά των γιατρών και των νοσηλευτριών στο Κέντρο του Χιούστον Άντερσον για τον Καρκίνο όπως και σε όλα τα ιατρικά κέντρα που βοήθησαν. Το κέντρο στο Χιούστον είναι κορυφαίο στη θεραπεία του καρκίνου. Πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας αλλά και φίλοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Τραβόλτα για την απόφασή του να αγνοήσει τους κανόνες και τονίζουν ότι απομακρύνεται από την Εκκλησία και την επιρροή της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ιδρυτής Λ. Ρον Χούμπαρντ αντετίθετο παντελώς στη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία. Πρώην μέλος, ο Τζέφρι Αυγουστίν είπε στην DailyMail.com ότι "η ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη για τη στήριξη του νοσοκομειακού προσωπικού, δείχνει ότι απομακρύνονται από τη Σαϊεντολογία. Πονάει να χάνεις την επί 30 χρόνια σύζυγό σου, θα υπάρχει πένθος, είναι ανθρώπινο. Δεν υπάρχει κάποια αναγνώριση της Σαϊεντολογίας σ' αυτήν την ανακοίνωση, ούτε του Ντέιβιντ Μισκάβιτζ, ή οτιδήποτε, δεν υπάρχει κάτι, αυτό είναι κρίσιμο, ανέλαβε τον έλεγχο στα χέρια του, είναι προσωπικό ζήτημα, του τύπου "δεν χρειάζομαι την Εκκλησία""

Ο ιδρυτής της Εκκλησίας σε διάλεξη τον Νοέμβριο του 1959 έλεγε ότι ο καρκίνος δεν προκαλείται αλλά απαιτείται μία δεύτερη δυναμική ή μια σεξουαλική αναστάτωση, όπως είναι η απώλεια παιδιού ή κάποιος μηχανισμός να επιφέρει την κατάσταση που είναι γνωστή ως καρκίνος. Όπως σημειώνει ο Αυγουστίν, ο Χούμπαρντ ήταν πράγματι αντίθετος σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Αλλά οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η θεωρία του δεν έχει αποτελέσματα σε σοβαρές νόσους. Στην Εκκλησία λένε έχασες τον Τζετ, οπότε γι' αυτό έπαθες καρκίνο, οπότε πρέπει να ελέγξουμε αυτό. Όμως ο Τραβόλτα το ΄ρκανε με φάρμακα. Χειρίστηκε το θέμα επαγγελματικά και κομψά. Ειλικρινά θαυμάζω τον τρόπο που το έκανε, απέκλεισε τη Σαϊεντολογία από τον θάνατο της Κέλι". Ο Τραβόλτα είναι μέλος της Εκκλησίας από το 1975. Η Σαμ Ντομίνγκο, νύφη του αστέρα της όπερα Πλάθιντο Ντομίνγκο και μέλος VIP της Εκκλησίας για 22 χρόνια υποστήριξε ότι είχε δει από πρώτο χέρι την Πρέστον να δέχεται πλύση εγκεφάλου στα κεντρικά γραφεία της Εκκλησίας στη Φλόριντα μετά τον θάνατο του Τζετ. Το ζευγάρι είχε δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν παραδέχτηκε ότι ο γιος του είχε αυτισμό, μία κατάσταση που η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει και είπε ότι υπέφερε από σύνδρομο Καβασάκι που υποτίθεται ότι προκαλείται από τη συχνή έκθεση σε καθαριστικό χαλιών, αν και δεν υπάρχει ιατρική επιβεβαίωση. "Η Κέλι ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την εμπλοκή του Τζον στην Εκκλησία. Ήταν σαν τις συζύγους του Στέπφορντ... Η Κέλι θα έλεγε ότι η Σαϊεντολογία τη βοήθησε να ξεπεράσει τον θάνατο του Τζετ, πιστεύουν ότι μετενσαρκώθηκε.Ήταν διαρκώς υπό έλεγχο, πάντα κάτω από τον αντίχειρα. Τώρα είναι η στιγμή που είτε μένει είτε φεύγει. Θα πληρώσει πολλά λεφτά για να πάρει πνευματική συμβουλή να μιλήσει στην Κέλι ή θα συνειδητοποιήσει ότι η Σαϊεντολογία δεν του δίνει πια χαρά ούτε έσωσε τη γυναίκα του". Η Ντομίνγκο τόνισε πως η Εκκλησία θα πει στον Τραβόλτα να μην θρηνεί, επειδή η Εκκλησία δεν επιτρέπει χρόνο για τέτοιο. Η πεποίθηση της Εκκλησίας είναι ότι οι άνθρωποι έχουν εκατομμύρια ζωές και το σώμα είναι μόνο ένα κέλυφος για να μεταφέρει την ψυχή, αφού οι άνθρωποι διαρκώς μετενσαρκώνονται.

"Το πένθος και η θλίψη βρίσκονται πολύ χαμηλά στην αρμονική, συναισθηματική κλίμακα, πολλοί από αυτούς παραμένουν χαρούμενοι, είναι πολύ περίεργο" είπε η Ντομίνγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ