Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Hart Island: Περίπου 10.000 αζήτητα πτώματα θα ταφούν στο "Νησί των Νεκρών" το 2020

Τραγικός είναι ο απολογισμός του κορωνοϊού αφού συνολικά περίπου 10.000 νεκροί που βρίσκονται στα αζήτητα θα ταφούν αυτό το έτος στο Hart Island, έξω από τη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για δεκαπλασιασμό των πτωμάτων που θάβονται κάθε χρόνο στο αποκαλούμενο "Νησί των Νεκρών". Πριν από μερικές εβδομάδες η εικόνα των υπαλλήλων να θάβουν τους νεκρούς μέσα σε ξύλινα κασόνια τα οποία τοποθετούν σε μαζικούς τάφους, φορώντας προστατευτικές στολές, προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ.

Η πρόεδρος του πρότζεκτ του Hart Island, Μελίντα Χαντ, κατά το οποίο καταχωρούνται όλοι όσοι θάβονται εκεί, είπε: "Ποτέ δεν έχω δεν κάτι παρόμοιο. Είναι μακελειό". Πτώματα που μένουν στα αζήτητα για περίπου 15 ημέρες, οδηγούνται και θάβονται στο συγκεκριμένο νησί. Το όνομα ή "άγνωστος" μαζί με τον αριθμό του τάφου αναγράφονται μόνιμα πάνω στα φέρετρα. Τα πτώματα παραμένουν άθικτα και συχνά θάβονται με τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν οι νεκροί πάνω τους τη στιγμή του θανάτου. Τοποθετείται και συσκευή GPS ώστε να παρακολουθείται κάθε σορός.

Υπενθυμίζεται πως το Νησί χρησιμοποιείται ως τόπος ταφής εδώ και 151 χρόνια, από τον Εμφύλιο το 1860 στην ισπανική γρίπη το 1918 και την επιδημία του Aids τη δεκαετία του 1980. Πάντως, τώρα, με την πανδημία του κορωνοϊού, αντί μία ταφική διαδικασία την εβδομάδα, γίνονται πέντε. Οι νεκροθάφτες έχουν σηκώσει μανίκια καθώς έχουν πολλή δουλειά ενώ τα νοσοκομεία έχουν φθάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν φορτηγά ψυγεία για να τοποθετήσουν τους νεκρούς στη Νέα Υόρκη, όπου οι νεκροί αγγίζουν τους 15.300.

Κάποια περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν ώστε να επιτραπεί στα κρεματόρια να λειτουργήσουν 24ωρο και τις εφτά ημέρες της εβδομάδας, αλλά ακόμη υπάρχει αναμονή δύο εβδομάδων.


Πηγή: The Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ