Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σέρρες: Έπιασαν τους δράστες 25 διαρρήξεων και δυο ληστειών

Με οργανωμένη επιχείρηση έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ένας 23χρονος Έλληνας που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός.

Σχεδόν τέσσερις μήνες τώρα, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών τα εναπομείναντα μέλη μιας σπείρας που είχε διαπράξει συνολικά 25 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και οκτώ κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Με οργανωμένη επιχείρηση έπεσε στα χέρια τους ένας 23χρονος Έλληνας που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και τρία εντάλματα βίαιης προσαγωγής με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απείθεια και, μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, κρατείται για να απολογηθεί στον ανακριτή. Η σπείρα στην οποία συμμετείχε, είχε εξαρθρωθεί στις 10 Ιανουαρίου, όταν είχαν συλληφθεί τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 21 και 17 χρόνων και είχαν ταυτοποιηθεί ο 23χρονος και άλλοι τρεις ηλικίας 18 ως 23 χρόνων και ένας 28χρονος αλλοδαπός που παραμένουν ασύλληπτοι. Τότε, είχαν εξιχνιαστεί 25 διαρρήξεις που διέπραξαν χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, με λεία χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 71.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, με μια δεύτερη οργανωμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών και του τμήματος Ηράκλειας πέρασαν χειροπέδες σε έναν ακόμη Έλληνα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες. Το περασμένο Σάββατο, ο δράστης μαζί με πέντε συνεργούς του που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, είχαν επιτεθεί σε έναν πεζό, τον είχαν χτυπήσει και είχαν αρπάξει το πορτοφόλι του με χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Και ενώ ήδη αναζητούνταν από τους αστυνομικούς, το πρωί της Δευτέρας ακινητοποίησαν με την χρήση βίας έναν ακόμη πεζό και του άρπαξαν χρήματα, ένα κινητό και προσωπικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ