Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η United μεταφέρει ακόμη περισσότερες ιατροφαρμακευτικές προμήθειες και ΕΠΠ

Καθώς η κρίση του COVID-19 είναι σε εξέλιξη, ο κλάδος αερομεταφοράς εμπορευμάτων της United έχει αναδειχθεί ως ένας σημαντικός παράγοντας στη μεταφορά αγαθών που σώζουν ζωές.

Στις αρχές του μήνα, η εταιρία βοήθησε τον οργανισμό Flexport.org -το σκέλος κοινωνικής ευθύνης της Flexport που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο-  να μεταφέρει στις ΗΠΑ δύο αποστολές ιατρικού εξοπλισμού και Εξοπλισμού Προσωπικής Προστασίας (ΕΠΠ) που προορίζονταν για τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.

Το πρώτο φορτίο έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο από τη Σαγκάη με ναυλωμένη cargo πτήση που πραγματοποιήθηκε με Boeing 787-9 της United. Το φορτίο περιλάμβανε 1.000 αναπνευστήρες, 70.000 προστατευτικά γυαλιά και 300.000 ιατρικές μάσκες, όλα δωρεά του συνιδρυτή της Alibaba και ιδιοκτήτη του Brooklyn Nets, Joe Tsai και της συζύγου του Clara Wu Tsai. Το φορτίο με το πολύτιμο ιατρικό και ΕΠΠ υλικό μεταφορτώθηκε στη συνέχεια σε αεροσκάφος 777 της United και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο EWR στο New Jersey για να διανεμηθεί στη συνέχεια σε 14 νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και γηροκομεία στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Η δεύτερη αποστολή έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο την επόμενη μέρα και περιλάμβανε χειρουργικές μπλούζες, ειδικές στολές προστασίας από ιούς και αρκετά εκατομμύρια ιατρικές μάσκες για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού στην Καλιφόρνια. Οι εργαζόμενοι της United ξεφόρτωσαν το φορτίο και  βοήθησαν να μεταφερθεί το ΕΠΠ υλικό σε φορτηγά για να τα διανεμηθεί στη συνέχεια σε νοσοκομεία στην περιοχή Bay Area.

«Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τον κλάδο αερομεταφοράς εμπορευμάτων της United να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, να συνδέει τα αγαθά με τους ανθρώπους. Σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, η ομάδα της United Cargo εργάζεται ασταμάτητα 24/7 για να μεταφέρει σημαντικές προμήθειες και εξοπλισμό όπου είναι απαραίτητες» αναφέρει ο Δημήτρης Δημητρίου, επικεφαλής της Asian Aviation που είναι ο αποκλειστικός GSA της United Cargo στην Ελλάδα. «Από τις 19 Μαρτίου, το ολοκληρωμένο δίκτυο μεταφοράς φορτίων της αεροπορικής εταιρίας έχει παραδώσει πάνω από 48 εκ. κιλά πολύτιμου ιατροφαρμακευτικού φορτίου παγκοσμίως».

Η εταιρία πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 20 πτήσεις φορτίου κάθε μέρα μεταξύ έξι κόμβων στις ΗΠΑ και σημαντικών πόλεων στην Ασία, Αυστραλία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, μεταφέροντας μεταξύ άλλων χιλιάδες κιλά προμηθειών ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου και ΕΠΠ, συμβάλλοντας στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και των κοινωνιών που έχουν πληγεί από την επιδημία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ