Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κ.Γκιουλέκας: "Η Κυβέρνηση προχωρεί βήμα-βήμα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν υπάρχουν δογματισμοί"

«Την ώρα που μιλάμε γίνεται συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, στην Βουλή για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει ένα σχέδιο το οποίο η Κυβέρνηση εκπονεί εδώ και καιρό.

Πέρα, όμως, από το τι θα γίνει, υπάρχει και αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα, μια μεγάλη προσπάθεια να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε. Τα μέτρα αυτά λειτούργησαν, κατά γενική ομολογία, προς την σωστή κατεύθυνση.
Θα βγούμε από αυτή την κατάσταση ζημιωμένοι. Δεν πλήττεται μόνον η Ελλάδα, αλλά η παγκόσμια οικονομία. Στόχος μας είναι να δούμε πως αυτή η ζημία θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και πως θα βοηθήσουμε ιδιαίτερους τομείς της οικονομίας για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις να μπορούν να παράγουν, για να επανεκκινήσει η εθνική οικονομία», σχολίασε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα της οικονομίας στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του καναλιού OPEN.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των σχολείων, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης υπογράμμισε:
«Φαντάζομαι ότι δεν εμπαίζει την αντιπολίτευση και η επιστημονική κοινότητα, γιατί ότι κάνει η Κυβέρνηση το κάνει σε απόλυτη συνεννόηση με τους ειδικούς επιστήμονες - λοιμωξιολόγους, η πλειοψηφία των οποίων δίνει την άδεια για το επόμενο βήμα, αφού πρώτα το μελετήσει σοβαρά.
Η Κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της, σε αντίθεση με άλλα κράτη που αμιγώς πολιτικές αποφάσεις οδήγησαν σε ολέθρια αποτελέσματα. Στην Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, αυτοί που έχουν τον πρώτο και τον κυρίαρχο λόγο είναι οι ειδικοί επιστήμονες. Αυτοί λένε τι πρέπει να γίνει και με βάση την δική τους γνώμη και εισήγηση προχωρεί η Κυβέρνηση βήμα προς βήμα.
Άλλωστε, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται, είπε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι μέτρα τα οποία θα ισχύουν ότι κι αν συμβεί. Κάθε άλλο. Βλέπουμε, εξετάζουμε και προχωρούμε αναλόγως. Δεν υπάρχει κανένας δογματισμός. Εάν δούμε ότι κάτι δεν μπορεί να εφαρμοστεί να είστε βέβαιοι ότι θα αλλάξει άμεσα αυτό», τόνισε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ