Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης Special 301 Report, έτους 2020

Αθήνα 30.04.2020. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης  Special 301 Report έτους 2020, περί προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεση περιλαμβάνονται οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν ανεπαρκείς επιδόσεις σε θέματα προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και αναποτελεσματικότητα στην επιβολή της νομοθεσίας. Σημαντικά βήματα για την εξαίρεση της Ελλάδας από την Watch List της ετήσιας έκθεσης  αποτέλεσαν τόσο οι  ενέργειες για την αντιμετώπιση της ευρείας χρήσης λογισμικού χωρίς άδεια όσο και η θέσπιση αυστηρότερης νομοθεσίας για τα παραποιημένα προϊόντα και το παραεμπόριο.

Η θετική αυτή εξέλιξη για τη χώρα μας δικαιώνει τις σημαντικές προσπάθειες του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Intellectual Property Rights (IPR) Επιτροπής του που μέσα από  συνεχείς πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις  όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα στην διάρκεια του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, αναδείκνυαν  τα θέματα που αφορούν στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, στην καταπολέμηση του παραεμπορίου αλλά και των παραποιημένων προϊόντων και τη σημασία τους στη εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συγχαίρει την Ελληνική κυβέρνηση και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την σπουδαιότητα που επέδειξαν στο θέμα αυτό καθώς και την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για την συνεργασία τους σε δράσεις και πρωτοβουλίες πάνω στο ίδιο θέμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Σπυρτούνιας δήλωσε ότι: «Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη για την χώρα μας, που αποτελεί και μία αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών του φορέα μας πάνω στα θέματα προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι δεν θα εφησυχάσουμε αλλά θα είμαστε παρόντες στη συνεχή προσπάθεια της Ελλάδας να παραμείνει ενεργή στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και την βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ