Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες ληστείας στη Θεσσαλονίκη, είχαν αρπάξει Ιρακινό προσποιούμενοι τους αστυνομικούς - Του πήραν 43.800 ευρώ

Τρεις ομογενείς από χώρες της ΕΣΣΔ είναι οι φερόμενοι δράστες της αρπαγής και ληστείας σε βάρος Ιρακινού, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις ομογενείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν.

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, οι τρεις άνδρες απήγαγαν τον Ιρακινό, τον οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, όπου τον εγκατέλειψαν, αποσπώντας προηγουμένως το χρηματικό ποσό των 43.800 ευρώ που είχε πάνω του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι εκτιμάται πως γνώριζαν ότι το θύμα, 31 ετών, κυκλοφορούσε με μετρητά λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησής του με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Υπό αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας ότι θα χρησιμοποιήσει υπεραστικό λεωφορείο, τον περίμεναν στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου κατά την αποβίβασή του, εμφανίστηκαν μπροστά του, δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι αστυνομικοί. Αφού του φόρεσαν χειροπέδες, τον υποχρέωσαν να μπει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο τον μετέφεραν σε μέρος που δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, από τις έρευνες, αρπάζοντας τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν στο σημείο.

Εις βάρος των φερόμενων ως δραστών (34, 38 και 55 ετών), όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, και της αντιποίησης Αρχής. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δύο εκ των κατηγορουμένων έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές για υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ