Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός - Βρετανία: Στους ηγέτες που ξεχώρισαν στη μάχη κατά της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Άλαστερ Κάμπελ φτιάχνει ένα Top 10 για το πόσο καλά τα πήγαν οι διεθνείς ηγέτες στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Μία θέση στην κατάταξη που συνέταξε ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Άλαστερ Κάμπελ για τους διεθνείς ηγέτες, ως προς την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καταλαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο άρθρο του στην εβδομαδιαία εφημερίδα The New European, o πολυγραφότατος δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ, φτιάχνει ένα Top 10 για το πόσο καλά τα πήγαν οι διεθνείς ηγέτες στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν τα πήγαν καλά και γι' αυτό μικρότερες χώρες έδειξαν πολύ καλύτερα πώς γίνεται σωστά. Ως εκ τούτου, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης.

Πρώτη σε αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν. Στη δεκάδα αναφέρονται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Τσεν Σιέν-Τζεν και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην 8η θέση. Σχετικά ο Άλαστερ Κάμπελ γράφει: «Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει συσχετίσει την Ελλάδα με το χάος. Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει ευρέως επιδοκιμασίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τον χειρισμό αυτής της κρίσης. Αυτός ο τίτλος του Bloomberg ήταν τυπικός: "Η ηγεσία του πρωθυπουργού στο lockdown έσωσε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού". Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, έχει 75% αποδοχή. Αποφάσισε νωρίς για την κρίση απαιτώντας γρήγορη και αποφασιστική δράση, και φρόντισε να εξηγήσει τους λόγους, για τις δύσκολες επιλογές και τις συνέπειές τους. Οι ομιλίες του ήταν ζωτικής σημασίας σε αυτό. Ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει την κρίση για να πολώσει. Ο Τζόνσον απολάμβανε μια ώθηση στα ποσοστά του όταν αρρώστησε, αλλά αυτό υποχωρεί καθώς ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται και οι άνθρωποι επικεντρώνονται σε μερικά από τα πρώτα του λάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ