Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

5 κόλπα για να νικήσεις την λιγούρα όσο μένεις σπίτι

Όσο μένεις σπίτι, πάντα μπαίνεις στον πειρασμό να τσιμπολογήσεις κάτι. Πόσο μάλλον τώρα που η καραντίνα μας έχει κρατήσει μέσα για αρκετές εβδομάδες. Η λιγούρα δεν είναι σύμμαχός μας, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την νικήσουμε.

Τα 5 παρακάτω κόλπα θα σας βοηθήσουν για να τι αντιμετωπίσετε:

Μασήστε μια τσίχλα
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, οι άνθρωποι που μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη τρεις ώρες μετά το γεύμα, αναφέρουν πως νιώθουν μειωμένο στο αίσθημα της πείνας και συγχρόνως πιο ξεκούραστοι και δραστήριοι.

Ύπνος
Δεν είναι λίγες οι μελέτες που συνδέουν την έλλειψη νυκτερινού ύπνου με την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε, γιατί η εξάντληση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ένας υπνάκος, ακόμα και 15-20 λεπτά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ποτήρι νερό
Ένα ποτήρι νερό μπορεί να διώξει το αίσθημα της πείνας, αφού συχνά συγχέουμε την πείνα με την δίψα, όταν ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος.

Μικρή ποσότητα της τροφής που επιθυμείτε
Διάφορες έρευνες έχουν δείξει πως μια μικρή ποσότητα της τροφής που επιθυμείτε μαζί με κάτι πιο θρεπτικό θα σας δώσει την γεύση που θέλατε και θα σας κρατήσει ικανοποιημένους. Οι ποσότητες πρέπει να είναι μικρές και τρώτε αργά, ενώ το γεύμα θα ήταν καλό να συνοδεύεται από ένα ποτήρι νερό.

Πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα βότανο που βοηθάει στην καταπολέμηση της επιθυμίας για κάτι γλυκό. Λίγο τζίντζερ μαζί με φέτες λεμονιού σε ζεστό νερό ή ένα τσάι με τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει τα μέγιστα να καταπολεμήσετε τις λιγούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ