Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Άρση μέτρων: Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα από Δευτέρα 4 Μαΐου – Τσουχτερά πρόστιμα

Μπορεί τα SMS στο 13033 και οι γραπτές βεβαιώσεις μετακίνησης να φεύγουν από τη ζωή μας από της 4 Μαΐου, ωστόσο, έρχονται οι προστατευτικές μάσκες οι οποίες θα είναι πλέον και μέχρι… νεοτέρας απαραίτητο αξεσουάρ σε όλες μας τις επαφές, τις συναλλαγές στην αγορά και τις μετακινήσεις με δημόσια μέσα συγκοινωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε εργαζόμενοι και πελάτες των καταστημάτων που θα ανοίξουν στην πρώτη φάση, θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους και πελάτες σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού, καταστήματα πώλησης φυτών.

Η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και επιβάτες, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα γνωστοποίησε πως ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Τα πρόστιμα για τους απείθαρχους θα είναι τσουχτερά καθώς αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 150 ευρώ για όσους δε φορούν μάσκα, όπου είναι υποχρεωτικό. Ακόμη, υψηλά πρόστιμα προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις, που δε συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως ανακοίνωσε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί που παρουσίασαν το «σχέδιο Γέφυρα» όλα αυτά βρίσκονται υπό την αίρεση πως τα επιδημιολογικά στοιχεία θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Οποιαδήποτε αύξηση θα σημαίνει αυτόματα και πισωγύρισμα στα περιοριστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ