Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πώς να γλιτώσεις λεφτά τώρα που μαγειρεύεις όλη μέρα

Οι κουζίνες έχουν πάρει φωτιά τώρα με τον περιορισμό της κυκλοφορίας και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.
Και πολύ καλά κάνουν, καθώς το μαγείρεμα λειτουργεί ακόμα και θεραπευτικά στις δύσκολες ώρες που περνάμε.

Μόνο που κάποιες φορές το «σπορ» μπορεί να αποδειχθεί ακριβό. Ευτυχώς που έχουμε τους επαγγελματίες σεφ στο πλευρό μας να μας δείχνουν τρόπους για περιορισμό του κόστους στην καθημερινή μαγειρική.

Δεν μας λένε να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των πρώτων υλών ή να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Απλώς να σκεφτούμε δημιουργικά.

Μαγείρεψε μία φορά, φάε δύο
Αν αυξήσεις ελαφρώς την ποσότητα που μαγειρεύεις, τότε πετυχαίνεις περισσότερες μερίδες με μια κίνηση. Το μπόνους εδώ είναι ότι χρησιμοποιείς όλα τα υλικά που αγόρασες για το φαγητό και τίποτα δεν πάει χαμένο. Λίγο παραπάνω κοτόπουλο απ’ όσο χρειάζεσαι για μία φορά μπορεί να σε βγάλει πολύ μακριά σε όρους οικονομίας.

Τι τα κάνεις τα περισσεύματα;
Ό,τι περισσέψει από το λαχταριστό κρέας που γεύτηκες το μεσημέρι μπορεί να γίνει άνετα η βάση για ένα καινούριο γεύμα, από κάποια σούπα ή σαλάτα μέχρι και ένα πεντανόστιμο σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά μας. Όλα εντάσσονται αρμονικά σε πιάτα με μακαρόνια ή ρύζι. Με λίγο σοτάρισμα σε καμιά πιπεριά και κάνα κρεμμύδι και έχεις έτοιμη μια μακαρονάδα λαχανικών.

Η κατάψυξη είναι φίλος μας
Όπως εξομολογήθηκε ένας μάγειρας στα κοινωνικά μέσα, «ανακάλυψα πως τα περισσότερα πράγματα που πετούσα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη». Ακόμα και φρούτα που παραέχουν ωριμάσει. Μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και να ενσωματωθούν σε συνταγές ή να γίνουν ωραιότατα smoothies...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ