Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την Πρωτομαγιά. Φόβοι για ατελείωτες ουρές

Μεγάλη θα είναι η τελευταία ουσιαστικά κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ την Πρωτομαγιά, για τον κορωνοϊό, προκειμένου  να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, λίγες μέρες πριν από την σταδιακή κατάργησή τους με το δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες
και η «κόπωση» των πολιτών από τη δίμηνη καραντίνα βοηθούν τη μαζική έξοδο προς εξοχικές κατοικίες κι άλλες περιαστικές περιοχές.

Από δω και πέρα η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στους εκατοντάδες ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και τη χρήση της μάσκας που γίνεται υποχρεωτική.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, η τήρηση των μέτρων επαφίεται στις πρωτοβουλίες και την αίσθηση αυτοπειθαρχίας και ευθύνης των πολιτών προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού.

Λένε ακόμα, πως η εικόνα που υπάρχει σήμερα έξω από τα υποθηκοφυλακεία, τα δικαστήρια και τις τράπεζες είναι μόνο ενδεικτική αυτού που θα συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα όταν όλα τα αστικά κέντρα θα μετατραπούν σε μια ατελείωτη ουρά οπότε αίροντιαι σταδιακά όλα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ