Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η ΕΣΗΕΜ-Θ για την εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα στον ασφυκτικό κλοιό της απρόβλεπτης και επικίνδυνης πανδημίας και των δυσβάστακτων συνεπειών της για όλους τους πολίτες,
H αξιόπιστη ενημέρωση σε αυτή τη συγκυρία έχει κορυφαία σημασία, και εξασφαλίζεται μόνο με ισχυρά εργασιακά δικαιώματα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών στη χώρα επισημαίνει ότι στον χώρο του Τύπου, το ήδη προβληματικό τοπίο απειλείται με καταστροφή, καθώς οι εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων διαλύονται από την λανθασμένη κατεύθυνση των μέτρων της κυβέρνησης και της εκμετάλλευσής τους από εργοδότες.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος ενώνει τη φωνή με αυτή όλων των εργαζόμενων και απαιτεί:

·         Την ακύρωση του μέτρου της αναστολής εργασίας και την άμεση επιδότηση της εργασίας με παράλληλα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας στον χώρο του Τύπου και για την μετά κορωνοϊό περίοδο.

·         Την άμεση εφαρμογή της ειλημμένης απόφασης για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου που καθυστερεί ανεξήγητα, με δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους στις εφημερίδες, την στιγμή που διατίθενται εκατομμύρια για την διαφημιστική καμπάνια αντιμετώπισης της πανδημίας, με άγνωστα κριτήρια και πάντως όχι με κριτήριο την προστασία των θέσεων εργασίας.

·         Την υποστήριξη των ανέργων που βρίσκονται όμηροι, εγκλωβισμένοι σε εταιρείες φαντάσματα οι οποίες αυξάνουν συνεχώς.


 To Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ