Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

NASA: Εκπληκτική φωτογραφία του πλανήτη Δία από το Juno

Το διαστημόπλοιο έπιασε την εικόνα από απόσταση 104.600 χιλιομέτρων και ενώ ταξίδευε με ταχύτητα 137.000 χιλιομέτρων την ώρα
Γνωρίζουμε ότι ο Δίας είναι ένας αέριος γίγαντας πλανήτης, μία φυσική ασπίδα για τη Γη μας και ότι στην ατμόσφαιρά του δημιουργούνται καταιγίδες και κυκλώνες που ξεπερνούν σε μέγεθος τον πλανήτη μας. Κάθε φορά, όμως, που αντικρίζουμε την εικόνα του, μένουμε έκπληκτοι.

Το June έστειλε στις 3 Νοεμβρίου μία εκπληκτική φωτογραφία από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη Δία. Μία εικόνα που ανέλυσαν στη NASA και την έδωσαν στη δημοσιότητα, παρουσιάζοντας έναν αρκετά μεγάλο αριθμό υπερκυκλόνων και υπερκαιταιγίδων, με χρωματισμούς και μέγεθος που προκαλούν τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Τη στιγμή που το Juno τράβηξε τη φωτογραφία αυτή, ταξίδευε με ταχύτητα 137.000 χιλιομέτρων την ώρα. Λίγη ώρα αργότερα, επηρεασμένο από τη βαρύτητα του Δία, το Juno ανέπτυξε ταχύτητα 209.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από απόσταση 104.600 χιλιομέτρων από τον πλανήτη Δία και είναι μία από τις πλέον καθαρές. Οι διάφορες ζώνες και η παγωμένη μεγάλη λευκή ζώνη, που περιβάλλει τον νότιο πόλο του πλανήτη, είναι εκπληκτικά ευδιάκριτες, προσφέροντας στον απλό πολίτη την ευκαιρία να θαυμάσει την ομορφιά του ηλιακού μας συστήματος και στους επιστήμονες να μελετήσουν περαιτέρω τον αέρινο γίγαντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ