Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Φοροτεχνικοί για φορολογικό νομοσχέδιο: Είναι το πρώτο που δεν περιέχει νέους φόρους

Θετικά αποτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών το φορολογικό νομοσχέδιο, επισημαίνοντας πως «είναι ίσως το πρώτο νομοσχέδιο των τελευταίων ετών που δεν περιέχει διατάξεις νέων φόρων» και πως και δίνεται «φορολογική ανάσα» στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις.

Οι φοροτεχνικοί σημειώνουν πάντως πως κατά την κρίση τους η μείωση του φορολογικού συντελεστή 9% στα φυσικά πρόσωπα, στο πρώτο κλιμάκιο, πρέπει να ισχύσει από το τρέχον έτος, όπως ανέφερε στη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Βασίλης Καμπάνης, πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ. Ο ίδιος επισήμανε ότι «για να πετύχει αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, πρέπει να περιλάβει διάταξη για καθιέρωση μαθήματος φορολογικής συνείδησης στα σχολεία, γιατί αλλιώς σε 20 χρόνια θα συζητάμε τα ίδια πράγματα».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ είπε ότι όταν υπάρξουν οι κατάλληλες δημοσιονομικές συνθήκες πρέπει να γίνει περαιτέρω μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη μείωσης των υπέρογκων προστίμων στην καθημερινότητα του Έλληνα φορολογούμενου και των επιχειρήσεων, διατήρηση του αφορολόγητου και επέκτασή του σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, περαιτέρω κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, εισφοράς αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Καμπάνης ζήτησε ακόμα μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων και πρόνοια, ώστε κάποιος να μπορεί να πληρώνει εθελοντικά ποσοστό στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και αυτό να αφαιρείται ισόποσα από φόρο και προκαταβολή και μείωση των εξόδων των τραπεζικών συναλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ