Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η απόλυση Μαρτίνς μετά από διασυρμό σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Φερέιρα

Την Κυριακή (1/12, 19:30) Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν μάχη για την κορυφή της Super League 1, στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο πίσω από αυτή την αναμέτρηση υπάρχει μία ιστορία, με πρωταγωνιστές τους δύο προπονητές.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ο... υπεύθυνος που ο Πέδρο Μαρτίνς απολύθηκε από την Γκιμαράες μετά από το τοπικό ντέρμπι με την Μπράγκα.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2018 η Βιτόρια Γκιμαράες του Πέδρο Μαρτίνς φιλοξενούσε την Μπράγκα του Αμπέλ Φέρεϊρα. Ναι μπορεί να μην είναι το Πόρτο-Μπενφίκα της Πορτογαλίας αλλά το Γκιμαράες-Μπράγκα έχει την δική του ιστορία μιας και μιλάμε για τοπικό ντέρμπι!


Σε αυτό το ντέρμπι λοιπόν οι δύο προπονητές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι για τελευταία φορά στην Πορτογαλία μιας και το ίδιο βράδυ απολύθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς!

Η Μπράγκα του Αμπελ Φερέιρα όχι μόνο επικράτησε μέσα στην έδρα της Γκιμαράες αλλά την διέσυρε με πέντε γκολ! Μάλιστα το ένα από τα πέντε τέρματα το σημείωσε ο Χασάν!

Η Γκιμαράες του Μαρτίνς βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς (στο 13' με τον Σόουζα) και στο 31' έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Γουακάσο (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού) έκανε πέναλτι κι αποβλήθηκε! Ο Χασάν έκανε το 0-2 και στη συνέχεια δεν υπήρχε γυρισμός. Ο Βούκσεβιτς έκανε το 0-3 στο 44' και στο δεύτερο ημίχρονο διαμορφώθηκε το τελικό 0-5 με τα γκολ των Εντουάρντο και Εσκάγκιο...



Με το που τελείωσε το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς στο flash interview πρόλαβε να δηλώσει πως «αναλαμβάνω την ευθύνη. Μπήκαμε καλά στο ματς, πιέσαμε σωστά τον αντίπαλο αλλά όλα κρίθηκαν στο πέναλτι και στην αποβολή του Γουακάσο». Και λέμε flash interview γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόλαβε να πάει στην συνέντευξη Τύπου!

Σε αυτήν εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βιτόρια Γκιμαράες, Ζούλιο Μέντες ο οποίος απλά τόνισε «ο κύριος Πέδρο Μαρτίνς δεν θα είναι προπονητής του συλλόγου». Μάλιστα, οι Πορτογάλοι χαρακτήρισαν ιστορική την ήττα της Γκιμαράες με το βαρύ 0-5 στο τοπικό ντέρμπι με την Μπράγκα!

Το ματς του πρώτου γύρου
Οι δύο προπονητές είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στο ματς του πρώτου γύρου. Και σε αυτό νικητής ήταν ο Αμπελ Φερέιρα.

Η Μπράγκα είχε επικρατήσει με 2-1 με τον Χασάν να σημειώνει στο 45' το καθοριστικό και νικητήριο όπως εξελίχθηκε γκολ της αναμέτρησης. Μάλιστα η Γκιμαράες προερχόταν από εντός έδρας ισοπαλίας στο Europa League επί της Σάλτσμπουργκ ενώ η Μπράγκα από μεγάλο διπλό στην έδρα της Χόφενχαϊμ (επίσης για το Europa League).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ