Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Νωρίτερα από ποτέ ξεκινά ο ΕΟΤ την καμπάνια προβολής της Ελλάδας

Από τον Ιανουάριο του 2020, κοινώς, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα ξεκινήσει η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε χθες το βράδυ με δημοσιογράφους.

Με σκοπό τη στοχευμένη προσέγγιση των αγορών για τον ελληνικό τουρισμό όσον αφορά το 2020, το υπουργείο φιλοδοξεί να κερδίσει με την έναρξη της νέας χρονιάς το στοίχημα των κρατήσεων.

Απάντηση στον χαμηλό προϋπολογισμό που έχει ο ΕΟΤ για να φέρει εις πέρας το έργο της προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι η στρατηγική στόχευση, σε κρίσιμες αγορές, όπως αυτή της Κίνας αλλά και άλλων εκτός Σέγκεν χωρών, όπως ανάφερε ο κ. Θεοχάρης και σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για φέτος αυτά τα κονδύλια δεν θα ξεπεράσουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ συνολικά στο έτος.

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τη Marketing Greece, ο υπουργός τόνισε ότι αυτή προωθείται και εξετάζεται φόρμουλα, προκειμένου να λάβει... σάρκα και οστά. Άλλωστε, η καμπάνια της τελευταίας με το OMG και η συνεργασία με τον Οργανισμό αποτελεί ένα δείγμα γραφής.

Αυτή την περίοδο το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης των νομοθετικών παρεμβάσεων στο σκέλος του καταδυτικού τουρισμού, αλλά και αυτού της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το νομοσχέδιο αυτό, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα περιλαμβάνει και διάταξη για τις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες), προκειμένου να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες, μιας και θα αντικαταστήσει ένα πλαίσιο που συντάχθηκε τη δεκαετία του 1970, όπως αναφέρθηκε.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία είναι και η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Σε αυτή την παρέμβαση δεν θα υπάρχει ο χρονικός περιορισμός μίσθωσης, ενώ η προσπάθεια εστιάζεται στην αποφυγή της φοροδιαφυγής. Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, οι όροι θα είναι τέτοιοι, που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να λειτουργεί στη σκιά της φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή θα θεσπιστούν κανόνες που θα διασφαλίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας.

Τέλος, το μεσημέρι της Παρασκευής (29/11) ο υπουργός Τουρισμού θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση της ένωσης ξενοδόχων Χανίων, στα Χανιά, ενώ νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με φορείς του νομού, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ