Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ο ΠΑΟΚ καλεί τον Αυγενάκη σε παραίτηση

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αντιδρά έντονα για τον Λευτέρη Αυγενάκη, δύο ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε σήμερα δηλώσεις για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Και από πλευράς ΠΑΟΚ αντέδρασαν έντονα με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis»:
Για τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό: «Όταν κορυφώνεται η ποδοσφαιρική αγωνία είναι βέβαιο ότι εκ των πραγμάτων θα υπάρχει και ένας Υπουργός. Όταν είναι ξεκάθαρα τα λεγόμενα και η στάση τότε περιορίζονται τα δικαιώματα να σε κρίνουν. Όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με την πολιτική υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος είναι να είσαι ευχάριστος και ο δεύτερος να είσαι χρήσιμος. Εγώ επέλεξα το δεύτερο. Είναι θεσμική υποχρέωση να συνομιλώ και να συνεργάζομαι με την ΕΠΟ, τις ΠΑΕ και πάει λέγοντας. Ως θεσμικοί συνομιλητές είναι όλοι. Έχει έρθει σε εμένα μια επιστολή στις 15 του μηνός αλλά λόγω υποχρεώσεων σήμερα ήταν η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Όλα αυτά τα ακούω αστεία. Ένας αγώνας κρίνεται μέσα στο χορτάρι. Εγώ δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι ούτε οφσάιντ. Μόλις χθες το πρωί και η FIFA και η UEFA ζήτησαν στοιχεία από εμένα για να τεκμηριώσουν κάποια πράγματα».

Την αντίδραση ορισμένων για την ημέρα της συνάντησης με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού: «Είναι λάθος η προσέγγιση τους. Ένα μέρος ανθρώπων που είναι προκατηλειμμένοι. Εγώ δεν είμαι ούτε Κοντονής ούτε ο Βασιλειάδης. Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης με έχει επιλέξει για αυτή τη θέση. Λειτουργώ αντικειμενικά. Ο ίδιος ζήτησα να κανονίζουμε συνάντηση και με την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Δεν έχει υπάρξει συνάντηση στο γραφείο μου χωρίς να έχετε ενημερωθεί. Εγώ συναντήσεις από την πίσω πόρτα δεν κάνω. Με διαφάνεια και καθαρές κουβέντες λειτουργώ. Τη Δευτέρα είναι πάλι γνωστό σε εσάς ότι έχει σύσκεψη η αρμόδια Επιτροπή για ζητήματα που εμπλέκει η επιστολή μέσα. Πότε λοιπόν θα έπρεπε να τους ζητήσω μετά τη συνάντηση; Για αυτό το λόγο η συνάντηση αυτή έγινε σήμερα και με διαφάνεια. Δεν είχα κάτι να κρύψω. Τον προγραμματισμό των συναντήσεων δεν μπορούν να τη βγάζουν τα δημοσιεύματα. Τι με περάσετε Κοντονή ή Βασιλειάδη; Την ίδια ευαισθησία έδειξαν κάποιοι όταν αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στη μετακίνηση οπαδών. Τότε έλεγαν ότι πάω να βάλω μπουρλότο αλλά δεν έγινε κάτι. Ο μεμονωμένος φίλαθλος μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο».

Το ότι συναντήθηκε με έναν άνθρωπο που πυροδοτεί τη βία: «Αντίστοιχες συναντήσεις θα κάνω με όσους έχουν θεσμικό ρόλο. Εάν οι συμπεριφορές του πέφτουν σε παραπτώματα τότε η δικαιοσύνη θα κινηθεί άμεσα. Το ίδιο θα κάνω και εγώ εάν χρειαστεί. Δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν κάποιος πυροδοτεί το κλίμα. Εάν πρέπει να βγω να πάρω θέση και να καυτηριάσω συμπεριφορά δεν θα κάτσω να μετρήσω τι και πως. Τα ίδια αντανακλαστικά άμεσα έδειξε το Υπουργείο όταν έγινε επίθεση σε παίκτες του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Ο Υπουργός έχει άποψη και κρίνεται για αυτή. Δεν θα με πλαγιάζουν εάν τους αρέσει η θέση μου ή όχι με την πλευρά του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού».

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: «Επιθυμία μου είναι να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα είναι ένα παράσημο για το ποδόσφαιρο. Εάν το κάνουν τότε θα έχει όφελος για τον αθλητισμό».

Τον έλεγχο ντόπινγκ: «Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Εμείς τρέχουμε για να τα καταφέρουμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε με ποιο εργαστήριο θα συνεργαστούμε για να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε μια οικονομική πρόταση από Αυστρία και περιμένουμε και από το Κατάρ».

Το χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι» του Αθλητικού Εισαγγελέα προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι καταδικαστέες αυτές οι εκφράσεις. Δεν χρειάζεται συζήτηση πάνω σε αυτό. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και ένα προέρχεται».

Τον Σαββίδη: «Είχαμε συναντηθεί μια φορά και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που δεν τελειώνε. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα συναντηθούμε για το γήπεδο της Τούμπας και το Καυτανζογλείο. Είμαστε υπέρ της κατασκευής και θα συμβάλλουμε για αυτό. Μένει να συναντηθούμε και να τα βρούμε. Υπάρχει και γραπτό αίτημα για την πρόθεση μας. Θέλουμε να γίνει και αυτή η συνάντηση άμεσα όταν μάλιστα και ο κ. Σαββίδης έχει τιμωρίες. Εννοώ την απαγόρευση για την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό δεν έχει σχέση καμία σχέση βέβαια. Το λέω επειδή με ρωτήσατε πριν γιατί συναντήθηκες με τον τάδε και το δείνα που κάνει υβριστικές δηλώσεις. Έχω θεσμική υποχρέωση να συναντηθώ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα το κάνω και θα συνεργαστώ μαζί του. Θέλουμε να τη βοηθήσουμε και πρέπει να βοηθήσουμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι. Καλώ όσους μας ακούν αυτή την ώρα να σκεφτούν σε ποια σημεία έχει λειτουργήσει εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Αυγενάκης»

Το Καυτανζόγλειο: «Επειδή έχουν γίνει μόνο κουβέντες του ποδαριού θέλουμε να γίνει μια σοβαρή κουβέντα. Χαιρόμαστε που ο κ. Σαββίδης επενδύει στη χώρα. Πρέπει να γίνει η συνάντηση πρώτα».


Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντέδρασε μέσω του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της, Λευτέρη Δούκα, στα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Μetropolis». Ο Δούκας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αυγενάκη κάνοντας λόγο για προκατάληψη από πλευράς του Υφυπουργού ενώ τονίζει πως οι «ασπρόμαυροι» θα ασχοληθούν εκτενέστερα σε υψηλότερο και θεσμικό επίπεδο μετά το πέρας του ντέρμπι.

Αναλυτικά: «Σχετικά με την συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στο Μetropolis: Ο συγκεκριμένος «κύριος» πιστοποίησε όχι μόνο την προκατάληψή του και την μονομέρειά του, αλλά και την απολύτως επικίνδυνη πλέον άγνοιά του σε βασικά θέματα, που αγγίζει τα όρια της κωμικότητας και της πρόκλησης.

Δεν είναι μόνο αφελής, είναι επικίνδυνος. Εξίσωσε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με έναν κατ΄επάγγελμα προκλητικό υπάλληλο (!!), παρουσιάζοντας μια ενδεχόμενη συνάντηση μαζί του, ως παραχώρηση εκ μέρους του (!!!). Για να χρυσώσει το χάπι της συνάντησής του με εκπροσώπους του ΟΣΦΠ δυο μέρες πριν το ντέρμπι, επικαλέστηκε την πρόταση που απηύθυνε χθες στον Μάκη Γκαγκάτση για συνάντηση σήμερα ή αύριο (!!!).

Ξέχασε ωστόσο να αναφέρει την απάντηση του τελευταίου πως «θεωρεί ανεπίτρεπτο να συναντήσει τον υφυπουργό αθλητισμού 48 ώρες πριν από παιγνίδι τέτοιας σημασίας, κάτι που θα δημιουργούσε αρνητικούς συνειρμούς». Αναφέρθηκε στο Καυταντζόγλειο, λες και η προτεινόμενη συνάντηση αποτελούσε παραχώρηση εκ μέρους του. Θυμίζουμε πως αρωγός ώστε να ξεπεραστούν τα πιθανά εμπόδια που θα παρουσιαστούν εν όψει κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Και αποτελεί δέσμευση του, κάτι που έχει καταστήσει σαφές. Δε μας κάνει κάποια προσωπική χάρη ο υφυπουργός, ακολουθεί τις εντολές του Πρωθυπουργού της χώρας, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Τέλος, επικεντρωνόμαστε στο παιγνίδι της Κυριακής όπως κάνουμε από την περασμένη Δευτέρα. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τις υπόλοιπες ανακρίβειες που είπε θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε υψηλότερο και θεσμικό επίπεδο, από βδομάδα.

ΥΓ: Στο κάδρο της Κυριακής κατάφερε να μπει μόνος του, δεν τον έβαλε κανείς.
Κι όσο κι αν θέλει να βγει πλέον όπως δηλώνει, δεν είναι δυνατόν μετά τα όσα έχει πει και πράξει τις τελευταίες μέρες».


Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ κατά Αυγενάκη: «Η παραίτηση μοναδική καλή υπηρεσία»

Την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη από τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού ζητά με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Με ανακοίνωση του ο ΑΣ ΠΑΟΚ ζητά την παραίτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Σε αυτή αναφέρει τα εξής: "Με την σημερινή παρουσία σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κος Αυγενάκης, έπεισε και τους πλέον καλοπροαίρετους ότι επέλεξε προσωπική ατζέντα, "προσχωρώντας" στο… στρατόπεδο του Ολυμπιακού.

Θέλουμε να ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η στάση αυτή είναι καθαρά προσωπική και δεν εκπροσωπεί την συνολική κυβερνητική πολιτική του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά από μία σειρά αδιανόητων χειρισμών, με κορυφαία, την συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, προπαραμονή του ποδοσφαιρικού αγώνα, ήρθε ραδιο-φονικά να εξισώσει, τον εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών αυτή την στιγμή της χώρας, κο Σαββίδη, με τον υπάλληλο του Ολυμπιακού, κο Καραπαπά. Η μοναδική καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει αυτή την στιγμή στον χιλιόπαθο ελληνικό αθλητισμό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είναι να παραιτηθεί από μόνος του.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ