Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παρουσία του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος στη θεατρική παράσταση "Ομμάτα Δακρωμένα"

Στην παράσταση «Ομμάτα Δακρωμένα - Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, παρευρέθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, κ.Κεγάμ Χατσεριάν την περασμένη Κυριακή σε ένα κατάμεστο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος της παράστασης ο Σεβασμιότατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συντελεστές του θεατρικού έργου και να συγχαρεί τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη αλλά και τους ηθοποιούς για τα ιδιαίτερα μηνύματα που εκπέμπει το έργο και αφορούν στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου, η οποία συμμετέχει στην παράσταση, δήλωσε από την πλευρά της «η παρουσία σας, Σεβασμιότατε, μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση και καταδεικνύει ότι πέρα από τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς, τον ελληνικό και τον αρμενικό, μας ενώνουν και οι κοινοί αγώνες».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ.Μπεντρός Χαλατζιάν, εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, ο οποίος επεσήμανε πως με την παρουσία τους αποδεικνύουν το διαρκές και αμείωτο ενδιαφέρον των Αρμενίων για το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «αυτού του είδους οι θεατρικές παραστάσεις δείχνουν το πάθος και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Πόντιοι για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους».

Σημειώνεται ότι τον Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος συνόδευσαν εκπρόσωποι της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Ελληνοαρμενικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Δαγκαζιάν καθώς και η Διευθύντρια του Αρμενικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κ. Καλφαγιάν.

Η παράσταση «Ομμάτα Δακρωμένα - Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» συνεχίζεται έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7.00μ.μ. στο Θέατρο «Ράδιο Σίτυ», στη Θεσσαλονίκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ