Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει.
Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Τους σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι, αν θέλουμε.
- 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
- 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- κανέλα και μέλι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει.
Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Τους σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι, αν θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ