Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

3ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar | Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου!

Ένα 3ήμερο bazaar γεμάτο Χριστουγεννιάτικες ιδέες για το σπίτι και δώρα για τους φίλους!
Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου σας προσκαλεί σε ένα 3ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητες κατασκευές, ρούχα, κοσμήματα, βιβλία, παιχνίδια, σπιτικές λαχταριστές λιχουδιές, χειροποίητα γλυκά, διακοσμητικά είδη, για κάθε ηλικία και για κάθε γούστο σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, αποτελούν προτάσεις για τις φετινές σας αγορές.

Όμως δε θα είναι ένα απλό bazaar αφού η χαρά συνεχίζεται με ένα τριήμερο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για τους μικρούς μας φίλους που θα μπορούν να παίξουν και να απολαύσουν κατασκευές, εικαστικά εργαστήρια σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, επιστημονικές εξερευνήσεις σε συνεργασία με το Noesis, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μουσικά παραμύθια και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου σας περιμένει σε αυτήν την υπέροχη γιορτή για να στηρίξετε το έργο του Σωματείου και να προσφέρετε χαρά και αγάπη στα παιδιά!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου
7, 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φουαγιέ)

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου : 15:00-21:00
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου : 09:00-21:00
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου : 09:00-16:00
Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικά οι παράλληλες δράσεις για τα παιδιά:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
15.30 – 16.30 Ανεμοσκορπίσματα
Διαδραστική παράσταση με τους πιο έμπειρους διασκεδαστές!

16.30 – 18.30 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ
Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι!

18.30 – 20.00 Noesis Κέντρο Διάδοσης επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας
Γίνε και εσύ ένας μικρός επιστήμονας και πάρε μέρος σε ξεχωριστά παιχνίδια και μαγικά πειράματα!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
11.00 – 12.00 Παρ.ωδεία
Χριστουγεννιάτικη παρέα: Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών βγαλμένα από τη ζωή των καλικαντζάρων, επενδυμένα με μουσική, τραγούδια και κάλαντα

12.00– 14.00 Sugar Angel
Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόσπιτα παρέα με την Αγγελική Μεϊμάρη, ιδιοκτήτρια των ζαχαροπλαστείων Sugar Angel

13.00 – 13.30 Ομάδα κρουστών Paranaue

18.00 – 19.30 Εν δυνάμει
Φτιάχνουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα τρουφάκια!

18.00 – 20.00 ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Face Painting

(*) το απόγευμα θα είναι καλεσμένος ο Γιάννης Σερβετάς

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου
11.00 – 13.00 Νους & Γνώση
Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια!

11.00 – 13.00 ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Face Painting

13.00 – 14.30 Physics Partizani
Η επιστήμη γίνεται παιχνίδι με φυσικά...Μαγικά!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές μας: Veluso boutique, Βάσω Σαλίκα- Τάτσικα, Precious, Z by Aliki Vergidou, Χριστίνα Λυμπεροπούλου, Φαρμακείο Δεληγιώργης, ΖΩΝΙΟΥ, Παρουσίαση, Cook Shop, Vicko, Άννα Δημάκη Art Gallery, Inart, Εύα Κοντού, e-Kelly’s, Look Optical- Olga Saias, Αριάδνη Καπελιώτη, Aνεμοσκορπίσματα, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Noesis Κέντρο Διάδοσης & Μουσείο Τεχνολογίας, Παρ.ωδεία, Sugar Angel, Ομάδα Κρουστών Paranaue, Εν δυνάμει, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Νους & Γνώση, Physics Partizani.





Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία παιδιών, που στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, προσφέροντάς τους ξανά τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια Μητέρα SOS, αδέλφια και ένα σπιτικό.

Επιπρόσθετα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε εννέα σημεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Στη Θεσσαλονίκη φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την δημιουργία του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, όπου φιλοξενούνται περίπου 35 παιδιά, ηλικίας τριών έως και δεκαέξι ετών, σε 10 σπίτια, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή της οικογένειας την οποία έχουν στερηθεί.

Παράλληλα τα παιδιά μορφώνονται και προετοιμάζονται για την έξοδό τους στην κοινωνία με φροντίδα για ανώτερες σπουδές καθώς και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ