Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Επιστημονική Διημερίδα του Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan General για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Διημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) που διοργάνωσε η Παθολογική-Διαβητολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο του Metropolitan General σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού. Η Επιστημονική Διημερίδα είχε θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης 2018: Η Παθολογία συνεργάζεται και… περιποιεί το Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών», και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο Royal Olympic Hotel. Η Διημερίδα ήταν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας με Επιστημονικό Συνεργάτη το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Πρόεδρος της Διημερίδας ήταν ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Μetropolitan General. Παράλληλα, συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων με θεματολογία που στόχευε τόσο στις νεότερες θεραπείες, όσο και στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών του διαβήτη. Θεραπεία με σφαιρική αντιμετώπιση στον ΣΔ σημαίνει πρόληψη ή και θεραπεία των πολλαπλών συν-νοσηροτήτων που τον ακολουθούν ακόμα και όταν είναι καλά ρυθμισμένος.

Συζητήθηκαν ποικίλα θέματα όπως η παχυσαρκία και ο ΣΔ, από τη φυσιολογία και τις ορμόνες, στις θεραπείες και τη γονιμοποίηση, διαβήτης και καρδιαγγειακός κίνδυνος, νεφρά και αυτοανοσία, νεότερες θεραπείες και θεραπευτικές αντιλήψεις, το τεχνητό πάγκρεας, η ημικρανία, η άνοια και η 3η ηλικία στον ΣΔ, ο καρκίνος στον ΣΔ, η πρόληψη και οι νεότερες θεραπείες, λοιμώξεις και εμβολιασμοί, καθώς και πληθώρα άλλων διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζών που παρακολούθησε με ενδιαφέρον το ακροατήριο, γεμίζοντας ασφυκτικά το συνεδριακό χώρο.

Η εγγραφή 820 ατόμων, 75 ομιλητών-προέδρων και το υψηλό επίπεδο των ομιλιών κατέστησαν ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή την επιστημονική προσπάθεια. Η συνεχής ενημέρωση και η στενή συνεργασία μεταξύ των εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών είναι απαραίτητη όχι μόνο γιατί η επιστημονική γνώση σε όλους τους τομείς της Ιατρικής και ιδιαίτερα στον ΣΔ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά και επειδή ο ΣΔ προσβάλλει πολλαπλά τον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας συν-νοσηρότητες.


Ιωάννα Τζόβολου
ring@ringnetworks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ