Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

29 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2018, ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 
Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης 
και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

To 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani Caravel. Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, αποδεικνύοντας ότι έχει ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου.
Την διαχρονική επιτυχία του Συνεδρίου, αποτυπώνει η μεγάλη συμμετοχή περισσότερων από 1500 επιστημόνων από ολόκληρη την Ελλάδα,  λόγω των σημαντικών θεμάτων που τίθενται στο επίκεντρο.
Αυτή τη χρονιά το Συνέδριο θα φιλοξενήσει 115 προσκεκλημένους Ομιλητές και Προέδρους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, δίνοντας βήμα σε καταξιωμένους επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς, αλλά και σε νεότερους ερευνητές, οι οποίοι αποτελούν υπόσχεση μέλλοντος για την καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και για τον ερευνητικό τομέα.
Η αθηροσκλήρωση αποτελεί νόσο του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου γι' αυτό και σήμερα θεωρείται ως ένας από τους βασικότερους παράγοντες θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑ, έχουν καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στη διεπιστημονικότητα του αντικειμένου της αθηροσκλήρωσης και περιλαμβάνει όλη τη σύγχρονη γνώση στο πεδίο αυτό.
Δίνοντας έμφαση στη πρωτοπορία και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, και εξειδικευμένα κλινικά φροντιστήρια.
Μερικά από τα βασικότερα σημεία που θα παρουσιαστούν και αναμένεται να συζητηθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι:
·         Τα νεότερα στοιχεία από πρόσφατες επιδημιολογικές για την Υγεία του Ελληνικού πληθυσμού, όπου φαίνεται ότι,
o    Η Υγεία του ελληνικού πληθυσμού έχει σαφή σημάδια βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, παρόλη τη περικοπή δαπανών στη δημόσια υγεία,
o    οι καπνιστικές συνήθειες έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αν και παραμένει η χώρα στις πρώτες θέσεις της ΕΕ
o    η υιοθέτηση του υγιεινού τρόπου διατροφής δεν ξεπερνά το 50% των γυναικών και των 45% των ανδρών, με σημαντικές διατροφικές ανεπάρκειες στην πρόσληψη βιταμινών, και άλλων θρεπτικών  συστατικών
o    τα ποσοστά υποσιτισμού δείχνουν να αυξάνουν και να παρουσιάζουν σημαντική συσχέτιση με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων στην Ελλάδα
o    τα «μυστικά» της υγιούς γήρανσης και ο ρόλος της συντροφικότητας
o    οι πολιτικές διατροφής και υγείας για την Ελλάδα όπως αυτές οριοθετούνται από την Εθνική Επιτροπή
·         καθώς και πληθώρα κλινικών και εργαστηριακών ανακοινώσεων υψηλού επιπέδου
Στις καινοτομίες του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, περιλαμβάνονται οι κοινές εκδηλώσεις με τις ακόλουθες Επιστημονικές Εταιρείες:
·         Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία,
·         Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων,
·         Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών,
·         Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.).,
·         Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και
·         Κυπριακή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
H τελετή έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 9:30 το βράδυ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης: www.atherosclerosis.gr
*Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης στο facebookΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ