Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Αυτή η εταιρεία σας πληρώνει για να κοιμάστε τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποδεχτεί ότι ο καφές αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά μας για να μας κρατά ξύπνιους και δραστήριους. Όμως, μια ιαπωνική εταιρεία βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να κρατά τους υπαλλήλους της... παραγωγικούς.

Η Crazy Inc., μια εταιρεία σχεδιασμού γάμων στην Ιαπωνία, επιδιώκει να κάνει την ανατροπή, πληρώνοντας τους υπαλλήλους της για να κοιμούνται τουλάχιστον για έξι ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι που καταφέρνουν να το κάνουν αυτό κερδίζουν βαθμούς, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν φαγητό στο κυλικείο της επιχείρησης για περίπου 64.000 γιεν.

Μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Airweave Inc., κατασκευαστή στρώματος, θα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των ωρών ύπνου. Ο εκπρόσωπος και Πρόεδρος της Crazy Inc. Kazuhiko Moriyama πιστεύει ακράδαντα ότι οι εργαζόμενοι που έχουν κοιμηθεί καλά θα είναι περισσότερο επωφελείς για τις επιχειρήσεις. Η έλλειψη ύπνου και η υπερβολική επιβάρυνση της εργασίας έχουν επηρεάσει από καιρό την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Fuji Ryoki, πάνω από το 92% των Ιαπώνων ηλικίας άνω των 20 ετών, ισχυρίζονται ότι δεν κοιμούνται αρκετά.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 που πραγματοποίησε η Rand Corp, η έλλειψη ύπνου έχει αντίκτυπο 411 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην οικονομία των ΗΠΑ. Η Ιαπωνία χάνει περίπου 138 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 2,92% - του ΑΕΠ της σε ετήσια βάση, λόγω ανεπαρκούς ύπνου.

Ο Moriyama πιστεύει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να προστατεύονται, διαφορετικά η χώρα θα χάσει τη δύναμή της. Τα κίνητρα ύπνου είναι μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε πιο ευτυχισμένη και υγιεινή ζωή για τους εργαζόμενους. Εκτός αυτού, το Crazy Inc. γενικότερα προωθεί την άσκηση, τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση παιδικής μέριμνας και μπορούν επίσης να ζητήσουν εταιρικές διακοπές τις εργάσιμες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ