Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

"Γε΄νέο Επιχειρείν"

Υπό την αιγίδα του έχει θέσει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) τα βραβεία «γε’νέο επιχειρείν», τα οποία στόχο έχουν την προβολή και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της μεγάλης συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία. Ήδη, η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στην Λευκωσία, ενώ ο θεσμός αποκτά πλέον και διεθνή ακτινοβολία. Τη βράβευση συνδιοργάνωσαν το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα», το ΚΕΒΕ, και το Money Show υπό την αιγίδα και της ΔΕΘ-Helexpo.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης τόνισε ότι «τα βραβεία θα καταστούν ετήσιος θεσμός έτσι που να ενθαρρύνεται και να επιβραβεύεται η νεανική επιχειρηματικότητα και οι βραβευθέντες να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την νεολαία της χώρας μας». Έκανε μία ιστορική αναδρομή του θεσμού, ο οποίος «γεννήθηκε» στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και του “Money Show”. «Το ΚΕΒΕ, ως η μεγαλύτερη επιχειρηματική οργάνωση του τόπου, αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση συνεργασίας που του υποβλήθηκε για μεταφορά του θεσμού των βραβείων στην Κύπρο, όπου θα βραβεύονται νέοι Κύπριοι επιχειρηματίες με σημαντική και αξιόλογη προσφορά στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας μας. Τα βραβεία έχουν τεθεί κάτω από την αιγίδα μας και σκοπός είναι η προβολή και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της μεγάλης συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Αγκαστινιώτης. Ξεκαθάρισε ότι η επιχειρηματικότητα είναι κεντρικό σημείο αναφοράς για το ΚΕΒΕ και η ενθάρρυνση και προώθησή της αποτελεί πάγια πολιτική του. «Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία εθνικού πλούτου, την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων ιδεών, την απασχόληση και τη κοινωνική ευημερία. Πάγια αιτήματα του ΚΕΒΕ αποτελούν μεταξύ άλλων, η ανάγκη παροχής κινήτρων φορολογικών, αλλά και όχι μόνο, για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Η μείωση της γραφειοκρατίας, η βελτίωση του πλαισίου και η διευκόλυνση της δημιουργίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και η εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά τόνισε ότι το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά και είναι καθήκον όλων να την προετοιμάσουν και να της δώσουν όλα τα εφόδια που θα χρειαστεί για να προοδεύσει, να είναι σε θέση να επιφέρει τις αλλαγές που απαιτεί η σύγχρονη εποχή και να συμβάλλει ενεργά στην ευημερία της χώρας και των ανθρώπων της. «Και η επιχειρηματικότητα αναμφίβολα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή και είναι ο λόγος που πρέπει όλοι να την ενθαρρύνουμε και να την στηρίζουμε. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να την ανταμείβουμε και να την προωθούμε ως παράδειγμα προς μίμηση. Αυτός είναι και ο σκοπός της εκδήλωσης και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους έχουν επιλεγεί να βραβευτούν απόψε. Τους προτείνω παράλληλα να συνεχίσουν να εντείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αλλάζοντας τα πράγματα προς το καλύτερο και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Όπως έχει πει ο Σωκράτης, το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώνεις όλη σου την ενέργεια όχι στο να αντιμάχεσαι το παλιό αλλά να χτίζεις το νέο», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής του θεσμού και εκδότης του «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» κ. Παναγιώτης Καγιάς -μεταξύ άλλων- τόνισε: «δυστυχώς το μεγαλύτερο εξαγώγιμο ‘προϊόν’ σε Ελλάδα και Κύπρο είναι οι νέοι επιστήμονες και οι επιχειρηματίες. Θέλουμε με αξιοκρατικά κριτήρια να βρούμε τους σημαντικότερους νέους και να προάγουμε τις συνεργασίες μεταξύ τους. Έχουμε πλέον αναδείξει 75 νέους με την υποστήριξη της HELEXPO, της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Εμπορικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων της Ελλάδας». Αναφέρθηκε στην συμβολή του Αντιπροέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ο.Ε.Ζ.Ε. κ. Μακάριου Παπαδόπουλου καθώς και στην βοήθεια που έλαβε από το μέλος του ΚΕΒΕ, κ. Παπαφιλίππου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον θεσμό. Ευχαρίστησε θερμά το ΚΕΒΕ και τον πρόεδρο του τόσο για τη συνεργασία όσο και για την απόφαση να θέσουν υπό την αιγίδα τους τα βραβεία. «Η φετινή εκδήλωση είναι το πρώτο βήμα και πλέον στο πρόγραμμα των βραβείων η Κύπρος θα είναι σταθμός. Οι νέοι που βραβεύονται θα γίνουν μέλη του «Γε’νέο Επιχειρείν» και εισέρχονται σε ένα δίκτυο με εξίσου σημαντικούς και αξιόλογους νέους. Στο σημείο αυτό μπορώ να σας ανακοινώσω τον επόμενο σταθμό των βραβείων που θα είναι η Νέα Υόρκη. Πλέον με την υποστήριξη Ελληνικών και Κυπριακών θεσμών θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τους σημαντικότερους Έλληνες και Κύπριους ανά τον κόσμο», κατέληξε.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι:

Γε’ νέου Επιχειρείν: Βάσος Ηλιάδης - Vassos Eliades Ltd. Ως μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας και της εταιρίας «ΒΑΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ LtD» που δημιούργησε το 1993 ο παππούς του, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή από το 2011, βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η εταιρία συνεχίζει να είναι από τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό εμπόριο, με ηγετικές θέσεις στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται, λανσάροντας συνεχώς νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Εμπορικές επιχειρήσεις: Κατερίνα Μπάρκα - Olive Roots Ltd. Μέσω της εταιρίας της Olive Roots Limited, επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα της σοβαρής έλλειψης παρουσίας αυθεντικών ελληνικών και κυπριακών προϊόντων από τα καλά ράφια της Αμερικής. Στόχος της ήταν να αναδείξει τους παραγωγούς αυθεντικών ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην αγορά των Η.Π.Α. και να αποκαλύψει στους Αμερικανούς πώς να τρώνε σαν Έλληνες ακολουθώντας την Μεσογειακή Διατροφή. Και το κατάφερε.

Βιοτεχνικές επιχειρήσεις: Γιάννης Χούτρης -Spyros Houtris & Sons Ltd. Κατάφερε να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε οποιαδήποτε μηχανική ανάγκη. Μαζί με τα αδέρφια του, Αντώνη και Ανδρέα, επένδυσαν σε μια συνειδητή και αυθεντική ομάδα, με κοινό στόχο και σκοπό την εξέλιξη της εταιρίας, δημιουργώντας την υποδομή για να προσφέρουν καινοτόμες ιδέες στον κατασκευαστικό τομέα της μηχανολογίας αλλά και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων.

New Media: Αστέριος Κρητικός - OVIVIEW by ASTRUS Private Company. Η εταιρία του διευκολύνει τους επαγγελματίες στη διαδικασία των συνεντεύξεων για εξασφάλιση θέσης εργασίας. Μέσω της πρωτότυπης πλατφόρμας “Oviview”, η οποία είναι ουσιαστικά ένα online video interview, οι εταιρίες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων εξοικονομούν χρήμα και χρόνο στις διαδικασίες πρόσληψης. Το “Oviview” προσφέρει στους υπεύθυνους εύκολο και γρήγορο έλεγχο των υποψηφίων, χρησιμοποιώντας κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και μικρόφωνα για την καταγραφή κάθε συνέντευξης.

Startup Τουρισμού: Γιώργος Διογένους - Ιδιοκτήτης Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου τα τελευταία εννέα χρόνια. Παράλληλα, δημιούργησε τους ξενώνες με την εμπορική επωνυμία “Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses” αρχίζοντας με έξι πολυτελή σπίτια, όπου το καθένα έχει τη δική του αρχιτεκτονική και χαρακτήρα. Ο ξενώνας του είναι από τους πλέον γνωστούς ξενώνες στην Κύπρο και όχι μόνο, αφού προσελκύει επισκέπτες τόσο από τη χώρα όσο και από το εξωτερικό.

Καινοτομία: Ανδρέας Χαραλάμπους - Capsules Skateboards. Κατάφερε να μετατρέψει το χόμπι του σε μια νεοφυή εταιρία, λανσάροντας στην αγορά ένα καινοτόμο και ανταγωνιστικό προϊόν, το “Capsules Skateboard”. Μέσα από μια πολύχρονη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης, η “Capsule” επινόησε τεχνολογία κατασκευής που συγκαταλέγεται στις 50 κορυφαίες τεχνολογίες για αθλητικό εξοπλισμό στον κόσμο. Η ενασχόλησή του με το skateboard ξεκίνησε από τη νεαρή του ηλικία σε ερασιτεχνικό επίπεδο και ακολούθως αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα.

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας – πληροφορικής: Πέτρος Αχτύπης - Prevention at Sea Ltd. Ίδρυσε την εταιρία έχοντας ως όραμα να ‘παντρέψει’ την πατροπαράδοτη ναυτιλία με την υψηλή τεχνολογία και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το 2016 παρουσίασε το πρώτο ναυτιλιακό λογισμικό παγκοσμίως σχετικά με την ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση σημαντικών εργασιών επί του πλοίου, βοηθώντας σημαντικά στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του στόλου.

Τέχνες – πολιτισμός: Έλενα Τσολάκη - Kyriakos Tsolakis Architects. Ως αρχιτέκτονας, τα τελευταία χρόνια, προωθεί τον πολιτισμό της αρχιτεκτονικής μέσω της θέσης της στο Ανώτατο Όργανο Διοίκησης του Royal Institute of British Architects, ένα από τα σημαντικά ινστιτούτα στον κόσμο που επηρεάζει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων αλλά και την κατεύθυνση της αρχιτεκτονικής. Εργάζεται και είναι συνέταιρος στο γραφείο «Κυριάκος Τσολάκης Architects» στη Λευκωσία και το Λονδίνο. Το έργο «Κτίριο του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια – Χώρος φιλοξενίας και κέντρο άμεσης βοήθειας» που σχεδίασαν, βραβεύτηκε με διάκριση στα κρατικά βραβεία αρχιτεκτονικής 2016.

Εξαίρετης κοινωνικής προσφοράς:

α) Αντώνης Μικελλίδης - Olympia Ocean Carriers Πλοιοκτήτες - Ναυτιλιακή εταιρεία. Από το 2010 είναι Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας “Olympia Ocean Carriers LtD” στη Λεμεσό, η οποία έχει στόλο επτά πλοίων και μεταφέρει φορτία. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Westminster όπου έλαβε πτυχίο σε Business Computing και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Shipping, Trade & Finance από το City University του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα στην Έρευνα για την Τρομοκρατία, εστιάζοντας κυρίως στη Θαλάσσια Πειρατεία, από το πανεπιστήμιο του St. Andrews στην Σκωτία.

β) Αντρέας Γαβριήλ PAT (PlantATree). Είναι ιδρυτής και διαχειριστής της εταιρίας “Plant.A.Tree” η οποία ασχολείται με την πώληση χειροποίητων υποδημάτων τα οποία κυρίως κατασκευάζονται στην Κύπρο. Το 2018 με τη βοήθεια χιλίων και πλέον εθελοντών κατάφερε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες δενδροφυτεύσεις που έγιναν ποτέ στην Κύπρο, φυτεύοντας δώδεκα πάρκα στη Λεμεσό.

γ) Αννίτα Κανναουρίδου - Money Show Greece (Cyprus). Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος Πτυχίου Sociology. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στο Management. Μέσα από δική της πρωτοβουλία διοργανώνει το φιλανθρωπικό “Hair & Fashion Show”. Επίσης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη τιμητική τελετή βράβευσης «Νέων Ηγετών – Ταλέντων», «Πρότυπα Επιτυχίας – Πρωταγωνιστές Ζωής» μεταξύ ατόμων 5-25 ετών, οι οποίοι διακρίθηκαν μέσα από τις επιτυχίες τους. Τραγούδησε μαζί με τα παιδάκια στην παιδιατρική πτέρυγα του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς και σε ορφανοτροφεία στην Ελλάδα 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ