Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας στους “Επίμονους Θεσσαλονικείς”

Στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς» ανήκουν από το βράδυ της Πέμπτης 29/11/2018 οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης τίμησε τους δύο κορυφαίους αθλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η απονομή των παπύρων και των μεταλλίων τιμής έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και του Μορφωτικού Ιδρύματός της, Νίκο Καρρά, ο οποίος εξήρε την προσφορά του Κώστα Τριγκώνη και του Ιορδάνη Πασχαλίδη στον αθλητισμό και αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος στην ομόφωνη απόφαση να τιμηθούν ως «Επίμονοι  Θεσσαλονικείς».

Ακολούθησε προβολή βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την καριέρα των δύο τιμώμενων πρωταθλητών, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Άκης Τσαλίκης. Αναφερόμενος στον Ιορδάνη Πασχαλίδη, μίλησε μεταξύ άλλων για το ταλέντο που είχε από το ξεκίνημα της καριέρας του, τη μεθοδικότητά του, αλλά και το πόσο αυστηρός είναι με τον εαυτό του, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανιδιοτελή του αγάπη για το άθλημα και τη διάθεσή του να προσφέρει στα νέα παιδιά. Χαρακτηριστικό ήταν το κλείσιμο της ομιλίας του, οπότε αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με ταραγμένη θάλασσα σε διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού, που βρισκόταν και ο ίδιος ως ιστιοπλόος σε κοινό σκάφος με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ντάνης είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς πάνω του» .

Για τον Κώστα Τριγκώνη μίλησε ο CEO της Tempo OMD Hellas Νίκος Σύμπουρας. «Ο Τριγκώνης είναι άνθρωπος που εργάζεται ασταμάτητα και είναι πάντα προσηλωμένος σ αυτό που κάνει. Επιδιώκει συνέχεια το επόμενο βήμα και μαθαίνει συνεχώς» τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στις αξίες του, την αγάπη του για τη θάλασσα αλλά και στην ανάγκη να ξεπεράσει τον εαυτό του όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στην καθημερινή του ζωή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των δύο αθλητών. Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταφέρουν στα νεότερα παιδιά όσες εμπειρίες έχουν αποκομίσει στην πολυετή πορεία τους στην  ιστιοπλοΐα «έτσι ώστε να μας ξεπεράσουν»,  όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Κώστας Τριγκώνης σε μια χειμαρρώδη ομιλία μίλησε για τη Θεσσαλονίκη  μέσα από τα δικά του μάτια, για τους ανθρώπους της , για τις παθογένειες της πόλης αλλά και για την ομορφιά της και το βλέμμα της προς τη θάλασσα, που τον μάγεψε, όπως είπε, από την ηλικία των τριών ετών.  «Σκεφτόμουν για το μέλλον και το δικό μου το είδα εδώ»,  τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσος Ρέτζιος, έκανε μια αναδρομή στα πρόσωπα που έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα ως «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» ενώ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος Κώστας Τουτσίδης, που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό στην Καραϊβική, σε αγώνα με σκάφη καταμαράν, όταν οι δύο αθλητές σε μια μοναδική κίνηση «ευ αγωνίζεσθαι» ζήτησαν οι ίδιοι την ακύρωσή τους εξαιτίας ενός λάθους που έκαναν στην τελευταία κούρσα, αν και θα μπορούσαν να πάρουν το χρυσό μετάλλιο, αφού κανένας από τους συναθλητές τους δεν υπέβαλε ένσταση.

*Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι του Νίκου Πάντη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ