Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Περνούσε τα διόδια χωρίς να πληρώνει με πατέντα α λα Τζέιμς Μποντ

Από το καλοκαίρι η αστυνομία της Φλόριντα αναζητούσε έναν οδηγό που περνούσε τα διόδια χωρίς να πληρώνει, αλλά δεν μπορούσε να τον εντοπίσει καθώς οι πινακίδες του αυτοκινήτου του κατά ένα μυστήριο τρόπο δεν ήταν ορατές.
Ο τύπος είχε εφοδιάσει το κόκκινο minivan που οδηγούσε με μια πατέντα αλά Τζέιμς Μποντ που έκανε τις πινακίδες αόρατες κάθε φορά που ήταν να περάσει διόδια.

Δύο οδηγοί τον είχαν καταγράψει εν ώρα δράσης, αναρτώντας σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάπως έτσι η περίπτωσή του υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας που έψαχνε να βρει τον παραβάτη. Στις 17 Νοεμβρίου ο αστυνομικός Alejandro Camacho που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας είδε ένα κόκκινο minivan να περνά τα διόδια σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα χωρίς να πληρώνει, με τις πινακίδες καλυμμένες. Το ακολούθησε και παράλληλα ειδοποίησε τους συναδέλφους του, που κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν λίγο αργότερα.

Στο τιμόνι του βρισκόταν ο Robert Craig Davis, 70 χρόνων. Στην έρευνα που διενήργησαν οι αξιωματικοί στο minivan, εντόπισαν μια τηλεχειριζόμενη συσκευή η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού ανέβαζε και κατέβαζε μια «κουρτίνα» πάνω από τις πινακίδες κυκλοφορίας.


«Οι ενέργειες του κατηγορούμενου έδειξαν συμπεριφορά που είχε ως πρόθεση την συνεχιζόμενη εξαπάτηση του συστήματος διοδίων», έγραψε μεταξύ άλλων στην αναφορά του ο ένας από τους δύο αστυνομικούς.

Ο 70χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για οργανωμένη απάτη και μικροκλοπή. Έμεινε υπό κράτηση για λίγες ώρες και αργότερα μέσα στη μέρα αφέθηκε ελεύθερος.

Παρόμοια συσκευή που «έκρυβε» τις πινακίδες κυκλοφορίας χρησιμοποιούσε και ο 007 στην Aston Martin DB5 που οδηγούσε στο «Goldfinger». Ίσως από κει να άντλησε την έμπνευσή του και ο Davis…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ