Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Προσποιούνταν τους πελάτες και έκλεβαν κινητά από καταστήματα

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 26χρονος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές εκθεσιακών κινητών τηλεφώνων από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Απρίλιο, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών εκθεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, συγκεκριμένου μοντέλου, από διάφορα καταστήματα σε όλη την Επικράτεια.

Ένα από τα μέλη της σπείρας εισέρχονταν πρώτο στα κατάστημα, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια αφού εντόπιζε την εκθεσιακή συσκευή που τον ενδιέφερε, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απενεργοποιήσει τον αισθητήρα του συναγερμού στην βάση ασφαλείας. Ακολούθως, αποχωρούσε από το κατάστημα και άλλο μέλος που εισέρχονταν στη συνέχεια, αφαιρούσε το εν λόγω κινητό, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • Μικροποσότητα ναρκωτικών

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Λαμία, Λουτράκι και στη Θήβα.

Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ