Μην το συζητάτε, αυγουλάκια θα φάμε σήμερα. Αυγουλάκια, όμως, όχι έτσι απλά... Θα τα κάνουμε μερακλίδικα. Δείτε πώς:
Υλικά
- 6 φρέσκα αυγά
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. μπέϊκον καπνιστό
- 100 γρ. ζαμπόν
- 2 ντομάτες
- 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κάθε ντομάτα σε τέσσερις ροδέλες και στην συνέχεια κάθε ροδέλα στα δύο ώστε να γίνει 8 μισοφέγγαρα.Τοποθετούμε τα μισοφέγγαρα σταυρωτά σε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 35cm αφού έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Στα 4 κενά που σχηματίζονται ρίχνουμε την τριμμένη φέτα.
Προσθέτουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπέϊκον και το ζαμπόν και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά ή στους 200 πάνω κάτω.
Μετά από 15 λεπτά ψήσιμο, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τα αυγά μάτια ή χτυπημένα ανάλογα με τα γούστα μας επάνω στα αλλαντικά,αλάτι,πιπέρι και ξαναψήνουμε αμέσως για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπέϊκον και το ζαμπόν και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά ή στους 200 πάνω κάτω.
Μετά από 15 λεπτά ψήσιμο, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τα αυγά μάτια ή χτυπημένα ανάλογα με τα γούστα μας επάνω στα αλλαντικά,αλάτι,πιπέρι και ξαναψήνουμε αμέσως για 5-7 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά προτίμηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ