Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΓΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ

Μην το συζητάτε, αυγουλάκια θα φάμε σήμερα. Αυγουλάκια, όμως, όχι έτσι απλά... Θα τα κάνουμε μερακλίδικα. Δείτε πώς:

Υλικά
  • 6 φρέσκα αυγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. μπέϊκον καπνιστό 
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε την κάθε ντομάτα σε τέσσερις ροδέλες και στην συνέχεια κάθε ροδέλα στα δύο ώστε να γίνει 8 μισοφέγγαρα.Τοποθετούμε τα μισοφέγγαρα σταυρωτά σε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 35cm αφού έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Στα 4 κενά που σχηματίζονται ρίχνουμε την τριμμένη φέτα.
Προσθέτουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπέϊκον και το ζαμπόν και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά ή στους 200 πάνω κάτω.
Μετά από 15 λεπτά ψήσιμο, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τα αυγά μάτια ή χτυπημένα ανάλογα με τα γούστα μας επάνω στα αλλαντικά,αλάτι,πιπέρι και ξαναψήνουμε αμέσως για 5-7 λεπτά. 
Τέλος προσθέτουμε 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά προτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ