Σήμερα, λέμε, να φάμε καμιά μπριζόλα. Καλό θα ήταν να την ψήσουμε στα κάρβουνα αλλά επειδή μπορεί να είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, σας προτείνουμε την κάνετε στο τηγάνι, όχι όμως με τον "κλασσικό" τρόπο. Δείτε πώς...
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε νερό, ισα να τις σκεπάζει.
Ανάβουμε το μάτι κι όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.
Κάθε τόσο ξαφρίζουμε τις πρωτεΐνες και τα λίπη με μια τρυπητή κουτάλα και γυρίζουμε το κρέας.
Λίγο πριν σωθεί τελείως το νερό βγάζουμε τις μπριζόλες από το σκεύος, και τις αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε το τηγάνι (με χαρτί κουζίνας εάν είναι αντικολλητικο ή σφουγγάρι) ώστε να χύσουμε τα περιττά λύπη.
Το ξαναβάζουμε στο μάτι με κάποια λιπαρή ουσία (λάδι/βούτυρο/μαργαρίνηη) και ξαναπερνάμε τις μπριζόλες από το τηγάνι ισα-ισα να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
- χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο (καλύτερα σπάλα ή λαιμό)
- λαδί ή βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε νερό, ισα να τις σκεπάζει.
Ανάβουμε το μάτι κι όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.
Κάθε τόσο ξαφρίζουμε τις πρωτεΐνες και τα λίπη με μια τρυπητή κουτάλα και γυρίζουμε το κρέας.
Λίγο πριν σωθεί τελείως το νερό βγάζουμε τις μπριζόλες από το σκεύος, και τις αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε το τηγάνι (με χαρτί κουζίνας εάν είναι αντικολλητικο ή σφουγγάρι) ώστε να χύσουμε τα περιττά λύπη.
Το ξαναβάζουμε στο μάτι με κάποια λιπαρή ουσία (λάδι/βούτυρο/μαργαρίνηη) και ξαναπερνάμε τις μπριζόλες από το τηγάνι ισα-ισα να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Τις συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα χωριάτικη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ