Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ξεφτιλίστηκε η TikTokker που έσκιζε ελληνικές σημαίες, νομίζοντας ότι ήταν ισραηλινές – Τι λέει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου


Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση μιας TikTokker να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό της την ώρα που έσκιζε σημαίες έξω από ένα εστιατόριο στο Νιου Τζέρσεϊ, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ήταν ελληνικές και όχι ισραηλινές, όπως νόμιζε.

«Νόμιζα λανθασμένα ότι η ελληνική σημαία ήταν του Ισραήλ και κατέβασα τη σημαία του εστιατορίου», ήταν ο τίτλος του βίντεο της γυναίκας, που ακούει στο όνομα «Ambamelia». Το βίντεο έγινε viral με περισσότερες από 3,2 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και εκατομμύρια περισσότερες στο X από την Τρίτη που αναρτήθηκε. Πλέον πάντως δεν υπάρχει στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

«Κοιτάξτε αυτά τα σκ…», λέει στο βίντεο καθώς αρχίζει να ξηλώνει μια σειρά από ελληνικές σημαίες που ήταν κρεμασμένες έξω από το εστιατόριο «Efi’s Gyro».

«Ελεύθερη Παλαιστίνη», λέει δυνατά, ενώ απευθυνόμενη προς το προσωπικό που κοιτάζει μπερδεμένο λέει: «Τι κοιτάτε;».

«Ξέρετε ότι υπάρχει γενοκτονία», φωνάζει στον ταμία μέσα στο «Efi’s», το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως το «πιο φιλικό ελληνικό εστιατόριο στην πόλη».

«Δεν ανέχομαι τον σιωνισμό στο Μοντκλέρ!» λέει με περηφάνια, ενώ κρατάει μια χούφτα σκισμένες ελληνικές σημαίες.


Δύο μέλη του προσωπικού βγαίνουν τελικά έξω, δείχνοντας μπερδεμένοι και αμήχανοι, μέχρι που ο ένας επισημαίνει ευγενικά ότι αυτές οι σημαίες είναι ελληνικές.

«Τι; Αλήθεια; Ω, νόμιζα ότι ήταν του Ισραήλ – δικό μου λάθος», λέει. «Ω σκ… έμοιαζε με το Ισραήλ».

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Έφη Μιχάλη, η οποία ήταν μόλις 18 ετών όταν το άνοιξε το τον Ιούνιο του 2021, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η παράξενη επίθεση ήταν πραγματική αλλά ότι είχε συμβεί στις 11 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος για τον οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μόλις τώρα, σύμφωνα με τη New York Post. Η ίδια δήλωσε ότι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία εκείνη την εποχή.

«Δεν ήταν ένα σκετς όπως πιστεύουν κάποιοι», δήλωσε στην The Post σχετικά με τις διαδικτυακές εικασίες ότι η επίθεση ήταν πολύ χαζή για να είναι αληθινή.

«Αυτό δεν ήταν σχεδιασμένο ούτε ήταν υπολογισμένο με οποιονδήποτε τρόπο», επέμεινε, λέγοντας ότι όλοι είχαν «αιφνιδιαστεί» όταν συνέβη. «Η νεαρή γυναίκα κατέστρεψε την περιουσία μου».

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με την TikTokker δεν στέφθηκαν άμεσα με επιτυχία την Τετάρτη και παρέμενε ασαφές γιατί αποφάσισε να μοιραστεί ξαφνικά το βίντεο.

Παρόλα αυτά, γελοιοποιήθηκε, με πολλούς σχολιαστές να χαρακτηρίζουν την κίνησή ττης «ντροπιαστική».

«Γιατί το ανέβασες αυτό;!!!», αναρωτήθηκε ένας θεατής στα σχόλια, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα μας απογοητεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ