Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Θέμα ημερών η εφαρμογή «Save Youth» – Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εφαρμογή που αφορά την παραβατικότητα των ανηλίκων


Κάθε μέσο που διαθέτει ώστε να βάλει «φρένο» στην παραβατικότητα των ανηλίκων και τη βία που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. Όπως τόνισε το πρωί της Παρασκευής 4/10 η Κωνσταντία Δημογλίδου η λειτουργία της εφαρμογής «Save Youth» είναι θέμα ημερών ενώ παράλληλα εξήγησε πώς θα χρησιμοποιείται.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι θέμα ημερών να είναι διαθέσιμη και για τους γονείς και για τα παιδιά».

«Για τη συγκεκριμένη εφαρμογή δεν χρειάζεται να υπάρχει νωρίτερα καταγγελία, θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε οποιονδήποτε πολίτη, απλώς αφού εισέλθει κάποιος στην εφαρμογή θα πρέπει να βάλει κάποια στοιχεία, ανάλογα με την ηλικιακή του ομάδα του δίνονται οι πληροφορίες που πρέπει να κατέχει και αν είναι γονέας πώς μπορεί να προστατεύσει το παιδί του» πρόσθεσε.

«Για να κατέβει αυτή η εφαρμογή στα κινητά των παιδιών δεν χρειάζεται η συναίνεση του γονέα, γιατί ένα παιδί μπορεί να κακοποιείται μέσα στην οικογένεια. Όταν ενεργοποιείται το κουμπί, φτάνει σύνδεσμος στην Αστυνομία με το πού βρίσκεται εκείνη τη στιγμή το παιδί, για να μπορούν να φτάσουν άμεσα οι αστυνομικοί. Ο γονέας με την ενεργοποίηση του κουμπιού δεν θα ενημερώνεται, θα ενημερώνεται μόνο η Αστυνομία» εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας επίσης στο Mega σημείωσε: «Υπάρχει προτεραιότητα σε αυτά τα περιστατικά που αφορούν είτε το “Save Youth” είτε το “Panic Button”. Όταν ενημερωθεί η Αστυνομία, κατά προτεραιότητα τρέχει σε αυτά τα περιστατικά. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι υπηρεσίες γιατί βλέπετε ότι έχουμε πολλά περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ