Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

«Open Kitchen» - Τι θα μαγειρέψουμε αυτή την εβδομάδα


Το «OPEN KITCHEN» έρχεται καθημερινά στις 16:50, με τα πιο νόστιμα πιάτα και τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις!

Η Ντίνα Νικολάου ανανεωμένη, με φρέσκες ιδέες και αστείρευτη διάθεση, μπαίνει στην ολοκαίνουργια κουζίνα της και θα μας κρατάει καθημερινά συντροφιά με τα πιο απλά, αλλά και τα πιο γευστικά μαγειρέματα.

Η εβδομάδα ξεκινά σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, με μια υγιεινή πολύχρωμη σαλάτα με κινόα και ψητό κοτόπουλο, γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια, ο Εμμανουήλ Πυθαράς, ειδικός σε θέματα BBQ, δείχνει τις βασικές αρχές για το κάπνισμα των κρεάτων. Τέλος, η Ντίνα παίρνει τη σκυτάλη για λίγο ακόμη περισσότερο BBQ και ετοιμάζει λαχταριστή ψητή τσιπούρα με μια πλούσια σάλτσα ρατατούιγ.

Την Τρίτη, το μενού έχει μια αλλιώτικη γαριδομακαρονάδα με πολύχρωμο πεννάκι, γεμάτο χρώμα και άρωμα λαχανικών. Στη συνέχεια, o διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης,  καταρρίπτει τον μύθο που συνδέει τα αβγά με τη χοληστερίνη, και στο τέλος η Ντίνα φτιάχνει μία λαχταριστή Charlotte με ροδάκινα.

Την Τετάρτη, το «OPEN KITCHEN» μας ταξιδεύει στο εντυπωσιακό Μαρόκο μέσα από ένα παραδοσιακό τοπικό φαγητό, το μαροκινό ταζίν με αρνάκι. Στη συνέχεια, η Ντίνα ετοιμάζει μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που αγαπούν ιδιαίτερα στο Μαρόκο, το λεμόνι κονφί. Τέλος, μεταφερόμαστε στη γειτονική Ιταλία, για να γιορτάσουμε την «Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού», με μια πεντανόσιμη φοκάτσια με κίτρινο αλεύρι ψημένη στο BBQ.

Την Πέμπτη, η εκπομπή ξεκινάει με μια υπέροχη ρεβυθάδα, μελωμένη με μελιτζάνες. Έπειτα, ο Πέτρος Πανούτσος, ειδικός σε θέματα βιολογικών και παραδοσιακών καλλιεργειών, μοιράζεται τις τεχνικές για να έχουμε αρωματικά φυτά πάντα φρέσκα στο μπαλκόνι του σπιτιού, και τέλος ένα σιροπιαστό ραβανί με την πλούσια γεύση και το άρωμα του ινδοκάρυδου μας περιμένει στην κουζίνα της Ντίνας.

Η εβδομάδα κλείνει με το αγαπημένο ζυμαρικό όλων, το σπαγγέτι, συνοδευόμενο από μία πεντανόστιμη βουτυρένια σάλτσα με σκόρδο& και αβγό ποσέ. Στη συνέχεια, η τέχνη του Art de laTable, φέρνει αρώματα και μνήμες Αιγαίου στο τραπέζι και τέλος, η Ντίνα μαγειρεύει ένα ζουμερό ρολό κιμά με μελιτζάνες & μοτσαρέλα.

«OPEN KITCHEN», με την Ντίνα Νικολάου καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16:50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ