Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ, με δύσκολη νίκη στο φινάλε στη Λιβαδειά


Στην 1η θέση της βαθμολογίας, στο +2 από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη, είναι πλέον ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε τον Λεβαδειακό να χάνει πέναλτι στο 70′ και τελικά τον νίκησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Καμαρά (86′) και Σβαμπ (92′ πεν.).

Από το ξεκίνημα του αγώνα, όπως αναμενόταν, οι «ασπρόμαυροι» πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να βρει ρυθμό. Παράλληλα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να ανοίξει και την άμυνα των γηπεδούχων αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο, όπως φάνηκε.

Το γεγονός ότι στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν υπήρχε ούτε μία μεγάλη φάση τα λέει όλα για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο δικέφαλος του βορρά, ο οποίος τελικά είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 35′ με τον Τισουντάλι που έκανε αδύναμη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μουργκ από αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγηθεί σε αυτή τη φάση, δεν το έκανε και στο 40′ ήταν η σειρά των Βοιωτών να πλησιάσουν στο γκολ με τον Ζίνι που έκλεψε από τον Μπακαγιόκο, άδειασε με προσποίηση τον Κόλεϊ και σούταρε αλλά άστοχα.

Στο β’ μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλούν στο 59′ με τον Τισουντάλι, την προσπάθεια του οποίου μπλόκαρε ο Γκαραβέλης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τις αλλαγές του προσπαθούσε να βελτιώσει τα πράγματα για την ομάδα του, στο 70′ όμως θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, αφού ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι, μετά τον έλεγχο του VAR, για κράτημα του Γιαννιώτα από τον Γκόμεθ.

Ο  Μπάλτσι όμως, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει όλο και πιο μπροστά στη συνέχεια ψάχνοντας το γκολ που θα τον ανέβαζε στην κορυφή. Γκολ που πέτυχε στο 86′ με τον Καμαρά, ο οποίος με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια έκανε το 0-1.

Και από εκεί και πέρα, στο 92′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Λιάγκα, με τον Σβαμπ να εκτελεί και να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Μορέιρα, Μεχία (64′ Πλέγας), Τσοκάι (89′ Κάσσος), Πεντρόσο (64′ Κωστή), Μπάλτσι, Ζίνι (53′ Γιαννιώτας), Ρόμο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46′ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεθ, Μπακαγιόκο (60′ Καμαρά), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σορετίρε (60′ Τάισον), Τισουντάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ