Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ένας γιατρός προειδοποιεί πώς τα κλάμερ μπορεί να σας σκοτώσουν


O Dr. Joe Whittington, M.D. είναι ένας αμερικανός γιατρός που εργάζεται σε τμήμα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομείο των ΗΠΑ και έχει το δικό του λογαριασμό στο Instagram, μέσα από τον οποίο μοιράζεται ιατρικές συμβουλές βασισμένες στην εμπειρία του, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες στο ευρύ κοινό. Ο γιατρός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς διαθέτει ήδη 430.000 ακολούθους.

Σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε, αναφέρεται στα hair clips, κοινώς στα κλάμερ, τα γυναικεία αξεσουάρ μαλλιών που φοράμε όλες για να πιάσουμε τα μαλλιά μας εύκολα και γρήγορα, και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους καλό είναι να τα αφαιρούμε όταν μπούμε στο αυτοκίνητο είτε για να οδηγήσουμε είτε ως συνοδηγοί, καθώς αν συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα, μπορεί να μας σκοτώσουν.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός είπε πως σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων που γυναίκες φορούσαν πλαστικά ή -ακόμα χειρότερα- μεταλλικά κλάμερ, τα δόντια του κλάμερ καρφώθηκαν μέσα στο κρανίο τους από την πίεση που ασκήθηκε λόγω του τρακαρίσματος ανάμεσα στο κάθισμα και στο κεφάλι τους, προκαλώντας προβλήματα στον εγκέφαλο, όπως αιμορραγία. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάλεσε τις γυναίκες να επιλέγουν ένα διαφορετικό αξεσουάρ για να πιάσουν τα μαλλιά τους όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα για τους δύσπιστους, στο τέλος του βίντεο, έδειξε και φωτογραφίες από αληθινά περιστατικά γυναικών που είχαν τροχαίο ατύχημα φορώντας κλάμερ στα μαλλιά και πώς γλίτωσαν με πολλαπλά ράμματα ή άλλα τραύματα στο κεφάλι τους, με τις φωτογραφίες να είναι σοκαριστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ