Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία


Ένα τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα αναστάτωσε τους λουόμενους αφού ξεβράστηκε στην ακτή μιας παραλίας της Νότιας Καλιφόρνιας των ΗΠΑ,όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το θαλάσσιο πλάσμα φαίνεται να είναι μια σμέρνα, η οποία όμως συγκεκριμένα «μοιάζει λίγο αποχρωματισμένη από το γεγονός ότι είναι νεκρή», δήλωσε στο SFGATE ο Tim Daly του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.

Οι σμέρνες είναι κοινές στη Νότια Καλιφόρνια και είναι γνωστό ότι ζουν σε ρηχά νερά γεμάτα με υφάλους για να κρύβονται, σύμφωνα με την Britannica.

Το ωκεάνιο αυτό είδος βρέθηκε στο Dana Point το Σάββατο, με αποτέλεσμα να αναρτηθεί μια εικόνα στο διαδίκτυο και να προκαλέσει χιλιάδες σχόλια.

Το μακρόστενο πλάσμα φαινόταν να είναι μπλεγμένο σε φύκια, ξαπλωμένο κατά μήκος της άμμου, καθώς φαίνονταν τα κοφτερά δόντια του μέσα από το ανοιχτό στόμα του.


Ένας χρήστης του Reddit που είδε την εικόνα θορυβήθηκε τόσο πολύ από την εικόνα που υποστήριξε ότι το ψάρι θα του προκαλέσει «εφιάλτες».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Τρομακτικά γελοίο πράγμα τι στον...». «Το μισώ» είπε ένας άλλος.

«Αυτά τα πράγματα μοιάζουν τόσο εξωγήινα. Αλλά όπως είπαν ήδη άλλοι, σίγουρα δεν είναι εξωγήινο αλλά μάλλον χέλι», πρόσθεσε ένας τέταρτος.

Ενώ κάποιοι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ το θαλάσσιο πλάσμα, ένας θεατής είπε ότι είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι νομίζουν.

«Είναι άφθονα- θα εκπλαγείτε», ανέφερε κάποιος στο Facebook.
Ένας άλλος χρήστης του Reddit είπε: 'Όταν αυτό το πράγμα είναι στην παραλία. Μείνετε μακριά του - Αυτό είναι μια σμέρνα...'

«ΟΙ ΣΜΈΡΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΚΟΥΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΎΩ. Συγγνώμη, απλά έπρεπε να το βγάλω αυτό από μέσα μου», είπε ένας άλλος.

Σε σύγκριση με τα τυπικά χέλια, αυτό το είδος έχει μικροσκοπικά και στρογγυλά βράγχια και συνήθως δεν έχει πτερύγια στο στήθος, τα οποία βοηθούν τα ψάρια να κατευθύνονται.

Αν και δεν έχουν λέπια, έχουν παχύ, λείο δέρμα, μαζί με ισχυρά σαγόνια και εξαιρετικά κοφτερά δόντια.

Οι σμέρνες τρώνε συνήθως ψάρια του υφάλου, χταπόδια, καβούρια, αχινούς, αστακούς και γαρίδες και είναι γνωστό ότι αφήνουν τρομερά τραύματα στο θήραμά τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι έχουν τραυματίσει σοβαρά ανθρώπους.«Έχουν την τάση να επιτίθενται στους ανθρώπους μόνο όταν τις ενοχλούν, αλλά τότε μπορεί να γίνουν αρκετά μοχθηρές», αναφέρει η Britannica.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ