Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Πολύτιμη η συμβολή του Γραφείου Απασχόλησης Δήμου Θέρμης στην εξεύρεση εργασίας


Περισσότερες από χίλιες συνεντεύξεις με πολίτες που αναζητούσαν εργασία και συνεργασία με πάνω από δύο χιλιάδες επιχειρήσεις πραγματοποίησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Γραφείο Απασχόλησης του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα στη δράση του Γραφείου μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται:

- 1.331 συνεντεύξεις με νέους ωφελούμενους για κατάθεση βιογραφικού, για υποστήριξη σε τεχνικές εύρεσης εργασίας, ή σε βασικές κατευθύνσεις επιχειρηματικότητας,

- Συνεργασία με 2.100 επιχειρήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας, καθώς και χιλιάδες αναρτήσεις στα social media του γραφείου (θέσεις εργασίας-Προκηρύξεις, Προγράμματα Απασχόλησης).

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Φεβρουάριο του 2001, προσφέροντας υπηρεσίες στους κατοίκους και δημότες του Δήμου. Κύριος στόχος του είναι η αξιοποίηση και υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής. Είναι ενδεικτικό ότι μέσω του Γραφείου βρήκαν δουλειά 562 άτομα κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γραφείο έχουν απευθυνθεί και εργοδότες από όλη την Ελλάδα για να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας, όπως από Βόλο, Αθήνα, Σκιάθο, Σκόπελο, Σαντορίνη, Άργος, Θάσο και Χαλκιδική.

Ωστόσο, το Γραφείο προσφέρει υπηρεσίες, κατά βάση, στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης, βοηθώντας στην ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους (κάλυψη κενών θέσεων εργασίας). Προς το σκοπό αυτό τηρεί μητρώο όλων των επιχειρήσεων που έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης. Παράλληλα, διατηρεί μητρώο των κατοίκων του Δήμου που επιθυμούν να συνδεθούν με το Γραφείο, είτε είναι σε κατάσταση ανεργίας είτε αναζητούν μία αλλαγή στην καριέρα τους. Στο μητρώο του Γραφείου Απασχόλησης σήμερα είναι καταχωρημένοι 125 άνδρες και 431 γυναίκες.

Ανάμεσα στις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες του Γραφείου Απασχόλησης για άμεση επικοινωνία και ενημέρωση των πολιτών είναι η δημιουργία μητρώου και η ανάρτηση αγγελιών εργασίας προς εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, όπως και η ενημέρωση των ιδιωτών μέσω του κεντρικού ιστότοπου του Δήμου Θέρμης αλλά και των Κοινωνικών Δικτύων Facebook (11.000 ακόλουθοι), Instagram (1.100 ακόλουθοι), Linkedin (5.000 ακόλουθοι) στα οποία το Γραφείο έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινείται και η δημιουργία καναλιού στο viber από τον Απρίλιο του 2023 με 635 μέλη μέσω του οποίου ενημερώνονται οι ωφελούμενοι άμεσα στο κινητό τους, για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Τρόποι επικοινωνίας με το Γραφείο Απασχόλησης Δήμου Θέρμης:
Τ:2313 300738, Viber: 6947721575
Ουγκώ Βίκτωρος 4, Θέρμη

fb: Γραφείο Απασχόλησης Δήμου Θέρμης
instagram: grafeio.apasxolisis.d.thermis
linkedin: Γραφείο Απασχόλησης Δήμου Θέρμης
Χ (πρώην twitter): Γραφείο Απασχόλησης Δήμου Θέρμης
site: https://www.thermi.gov.gr/grafeio-apascholisis/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ