Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η στιγμή που οι ισραηλνοί ανατινάζουν τζαμί στον Νότιο Λίβανο (βίντεο)


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο. Oι IDF ανακοίνωσαν ότι έχει πλέον υπό τον έλεγχό του μεγάλο τμήμα των οικισμών και των χωριών στο Νότιο Λίβανο.

Μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς το βράδυ του Σαββάτου, που είχαν στόχο υποδομές της Χεζμπολάχ, σήμερα οι ισραηλινοί προχώρησαν στην ανατίναξη ενός τζαμιού το οποίο όπως ανακοίνωσαν είχαν μετατρέψει σε απόθηκη οπλισμού.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα και το βίντεο με την ανατίναξή του.

Νωρίτερα, σήμερα ένας αραβόφωνος εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ προειδοποίησε, τους κατοίκους περίπου 25 περιοχών στο νότιο Λίβανο, καλώντας τους να κατευθυνθούν άμεσα προς τα βόρεια του ποταμού Αουαλί.

Στο μεταξύ η Βουλή του Ισραήλ ενέκρινε τον αποκλεισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από την χώρα. Συγκεκριμένα η αρμόδια επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής της χώρας αποφάσισε πως υπάρχουν τελικώς αποδεικτικά στοιχεία τα οποία δείχνουν συμμετοχή των μελών του ΟΗΕ στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται και απαγόρευση προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς του Ισραήλ να έρχονται σε επαφή με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ή μέλη του. Δεν θα εκδίδονται ούτε διπλωματικές βίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ